Adminisztratív és higiéniai problémákat is talált a Nébih egy Hajdú-Bihar megyei szállodában

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 11. 02. 10:25

Adminisztratív, higiéniai és élelmiszerbiztonsági hibákat találtak az ellenőrök egy Hajdú-Bihar megyei  szálloda éttermében, ezen felül 151 kilogramm lejárt, nem nyomon követhető élelmiszert is kivontak a forgalomból. Az eljárás folyamatban van, az ügyben több százezer forintos bírság várható – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) csütörtökön az MTI-vel.

A hivatal szakemberei 21 tétel, összesen 151 kilogramm gyártói, illetve saját jelölés alapján lejárt minőségmegőrzési idejű, valamint jelölés alapján, illetve jelöletlenség miatt nem nyomon követhető élelmiszert találtak, amelyek között ismeretlen eredetű vadhús és vadcsont is volt. A Nébih kivonta a forgalomból ezeket a termékeket és felhasználásukat megtiltotta.
A helyszínen számos egyéb, higiéniai és adminisztratív probléma is akadt. Példaként említették, hogy a hűtőtérben a polcok rácsozata rozsdás volt, a hűtőajtók és a körülöttük lévő fal, valamint az ajtótokok piszkosak, szennyezettek, az élvédők több helyen sérültek voltak. A konyha területén fedetlen hulladéktárolókban gyűjtötték a hulladékot. Az önellenőrzési rendszer ellenőrzési lapjait előre kitöltötték, így az önellenőrzés értelmét vesztette – írták. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink