A zsíroskenyér lassan igazi luxus: a zsír és a kenyér ára is 100 százalékkal emelkedett
Nem csak a zsír és a kenyér ára nőtt drasztikusan egy év alatt, a fogyasztói árak 2022. decemberre 24,5 százalékkal voltak átlagosan magasabb Magyarországon, mint 2021 azonos időszakában. Az hogy önmagában minden a negyedével drágult átlagosan, önmagában is sokkoló, ám ez még csak a jéghegy csúcsa, hiszen az élelmiszereknél az átlagos drágulás már 44,8 százalék volt.
Az összesített adatok szerint a 2022-es decemberi hónap csúcsdrágulója a sertészsír lett, a 400-500 grammos kiszerelésű termékek átlagára ugyanis 115,3 százalékkal emelkedett. Tehát amíg 2021 decemberében 483 forintba kerültek átlagosan, addig múlt hónapra 1 040 forintba. De dobogós lett a 100kg kiszerelésű brikett és a vezetékes gáz köbmétere is, előbbi 113, utóbbi 109,9 százalékkal lett drágább, és a kenyér is előkelő helyen van a listán: vagyis a zsíroskenyér lassan igazi luxuscikké válik – mutat rá a Pénzcentrum.
Kapcsolódó cikkeink
Visszaesett az élelmiszerár-emelkedés, nem várható jelentős drágulás év végéig
Az elmúlt két évben meredek élelmiszerár-emelkedést tapasztaltak a fogyasztók Magyarországon,…
Tovább olvasom >Idén már 25 fiatalt támogat a Magyarok Kenyere a Jövőért Ösztöndíjprogram
Második alkalommal hirdették meg a „Magyarok Kenyere a Jövőért Ösztöndíjprogramot”…
Tovább olvasom >Nagy Márton: továbbra is alacsony szinten az infláció
Az infláció az előzetes kormányzati jelzéseknek megfelelően kedvező, alacsony szinten…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >