A zsíroskenyér lassan igazi luxus: a zsír és a kenyér ára is 100 százalékkal emelkedett
Nem csak a zsír és a kenyér ára nőtt drasztikusan egy év alatt, a fogyasztói árak 2022. decemberre 24,5 százalékkal voltak átlagosan magasabb Magyarországon, mint 2021 azonos időszakában. Az hogy önmagában minden a negyedével drágult átlagosan, önmagában is sokkoló, ám ez még csak a jéghegy csúcsa, hiszen az élelmiszereknél az átlagos drágulás már 44,8 százalék volt.
![](https://trademagazin.cdn.webgarden.io/wp-content/uploads/2023/01/Kepernyofoto-2023-01-16-22.43.20.png)
Persze a zöldségek is drágulnak
Az összesített adatok szerint a 2022-es decemberi hónap csúcsdrágulója a sertészsír lett, a 400-500 grammos kiszerelésű termékek átlagára ugyanis 115,3 százalékkal emelkedett. Tehát amíg 2021 decemberében 483 forintba kerültek átlagosan, addig múlt hónapra 1 040 forintba. De dobogós lett a 100kg kiszerelésű brikett és a vezetékes gáz köbmétere is, előbbi 113, utóbbi 109,9 százalékkal lett drágább, és a kenyér is előkelő helyen van a listán: vagyis a zsíroskenyér lassan igazi luxuscikké válik – mutat rá a Pénzcentrum.
Kapcsolódó cikkeink
A váratlanul alacsony júniusi infláció meglepte az elemzőket
A héten megjelent magyar inflációs adat kellemes meglepetést okozott: a…
Tovább olvasom >Az élelmiszerárak gyorsuló ütemben emelkedtek Németországban
Lassult a németországi infláció júniusban a szövetségi statisztikai hivatal, a…
Tovább olvasom >Az élelmiszerek 1,1 százalékkal drágultak Romániában
Júniusban 4,9 százalékra csökkent az éves infláció Romániában – közölte…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fidelity: Három téma, ami Q3-ban alakítja a befektetéseket
Eljött a járványt követő normalizálódás, amelyet annyira vártunk? A gazdasági…
Tovább olvasom >Rekord nyereséget értek el a saját márkák az év első felében az Egyesült Államokban
Új csúcsokat értek el a sajátmárkás termékek 2024 első felében…
Tovább olvasom >Akadálymentesíti csomagolásait a Müller az Egyesült Királyságban
Minden márkás termékének csomagolásán NaviLens kódot helyez el a Müller,…
Tovább olvasom >