A ZIMBO Kft. új termékcsaláddal lépett a hazai piacra

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 01. 19. 12:45

Idén már az Abraham sonkák széles választékából is válogathatnak a húsimádók, a hagyományos német sonkák és a nemzetközi specialitások mellett számos újdonsággal bővült a kínálat.

2012 januárjától a Zimbo Perbál Kft. forgalmazza az Abraham sonkagyár termékeit Magyarországon. A hetvenes években alapított cég a német piac elsőszámú sonkagyártója, ahol a tradicionális gyártási eljárások mellett modern technológiát és újfajta csomagolási eljárásokat alkalmaznak. A kereskedelmi forgalomba kerülő sonkamennyiség közel 36 000 tonna friss terméket jelent, melyet 6 gyárukban közel 650 munkatárssal állítanak elő. A levegőn szárított ABRAHAM sonkakülönlegességeket egy speciális klíma-kamrában érlelik. Az érlelés során állandó 70% páratartalom és 17⁰C hőmérséklet van, ezáltal kerülhető el a sonkán a penészréteg (a magas páratartalom miatt) és a szárazkéreg kialakulása (a magas hőmérséklet miatt). Ezek között az ideális körülmények között addig érlelik a sonkát, amíg el nem éri a pontosan meghatározott kiszáradási mértéket.

A választékban szereplő német sonkák között megtalálható a Zsellér sonka, a Fekete erdei sonka, az Ammerlandi sonka, illetve a Speck sonka is, míg olyan nemzetközi specialitásokat is megkóstolhatunk, mint a közkedvelt Ardenneki sonka, a Serrano sonka, illetve a Proscuitto és a Pármai sonka. A már jól ismert ízek mellett a Zimbo folyamatosan törekszik arra, hogy a hazai fogyasztók új termékekkel is gazdagítsák gasztronómiai ismereteiket. A Lighter Genuss sonkák elsősorban ezeket az újdonságokra nyitott vásárlókat célozzák meg.
A termékek szeletelt, darabolt, kockázott és csemegepultos kiszerelésben is megvásárolhatóak. A helytakarékos, visszazárható (folding pack) csomagolás a kiváló minőségű termékek számára hosszan tartó frissességet biztosít.

Kapcsolódó cikkeink