A Walmart befektet a DroneUp cégbe

Szerző: Kátai Ildikó Dátum: 2021. 06. 21. 09:50

A Walmart stratégiai beruházást hajt végre a DroneUp cégben, miután egy pilot együttműködés  keretében több száz kísérleti drón szállítást indítottak el Walmart üzletekből.

Június 17-én a Walmart amerikai vezérigazgatója, John Furner a vállalat honlapján jelentette be az együttműködés és a beruházás részleteit.

A kiszállítás utolsó mérföldje

Furner szerint a DroneUp beruházás része volt a Walmart “skálázható utolsó mérföldes kézbesítési megoldás” kifejlesztésének. Azt is hozzátette, hogy a drónszállítások most már nagyságrendileg elérhetőek a piacon.

-Folyamatos erőfeszítéseket teszünk, hogy a vásárlóink gyorsan megkaphassák a kívánt termékeket. Tudjuk, hogy ehhez az utakon, járdákon és égbolton átívelő, jól összehangolt szállítási megoldásokra van szükség. Néhány ilyen megoldás még kísérleti fázisban van, de már biztató eredményeket mutat – írj bevezetőjében a Walmart vezetője.

A DroneUp hálózat

Tavaly a  Walmart a DroneUp országos drónszolgáltatóval együttműködve elindította a COVID-19 csomagok próba házhozszállítását. A pilot során bebizonyosodott, hogy a vásárlók számára órák helyett percek alatt lehet kézbesíteni.

A DroneUp egy igény szerint szállító drón hálózatot működtet, amely USA-szerte több mint 10.000 Szövetségi Légiközlekedési Hatóság (FAA) által tanúsított pilótát tart nyilván adatbázisában, akiket mozgósítani tud a kiszállításokhoz. A DroneUp rendelkezik technológiai szakértelemmel,  világszínvonalú üzemeltetéssel és tapasztalt vezetői csapattal.  Elkötelezett az iránt, hogy minden szállítással biztosítsák a legmagasabb szintű biztonságot. Jól elismert iparági újítóként a DroneUp volt az első üzemeltető, aki az FAA 107.39 irányelvet alkalmazta. Ez egy olyan művelet, amely lehetővé teszi a szállítási repülések lebonyolítását emberek és mozgó járművek felett. A DroneUp az Egyesült Államokban a kereskedelemi kiszállítási szektorban  működik, és 11 állam engedélyezett kormányzati drónszolgáltatója a közszféra szervezeteinek kiszolgálására.

A Walmart üzletlánc

A Walmart adja az infrastruktúra hátteret. 4700 üzletben kínálja a több mint 100 000 legvásároltabb árucikket, amelyek az amerikai lakosság 90%-ának 10 mérföldes körzetében találhatók. Ez egyedülálló helyzetbe hozza a drón szállítások végrehajtásához, ezért a DroneUp-ba történő befektetés nem csak az égboltra, hanem a földre is vonatkozik. A következő hónapokban megkezdik az első drónkiszállításokat egy Bentonville-i (Arkansas) áruházukból. A jövőre vonatkozóan a vezető megjegyezte, hogy a vásárlók igényeinek mind szélesebb körű és gyorsabb kielégítésében határ a csillagos ég.

Kapcsolódó cikkeink