A Walmart a Google anyavállalatával együttműködve tervez drónos házhoz szállítást

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 09. 05. 09:40

A Google anyavállalatának, az Alphabetnek a dróntechnológiával foglalkozó leányvállalata támogatja a drónokkal történő házhoz szállítást a Walmart egyes üzleteiben.

A Walmart, amely 2021 végén indította el a drónalapú házhoz szállítást három északnyugat-arkansasi áruházából, ma már hét államban és 36 áruházban kínálja a szolgáltatást, és elmondása szerint eddig több mint 10.000 biztonságos kiszállítást hajtott végre. A kiskereskedő most a Winggel, a Google anyavállalata, az Alphabet által működtetett on-demand drónos kiszállítási szolgáltatóval fog össze.

A Walmart a következő hónapokban Dallas két üzletéből kínál majd drónos házhoz szállítást, így a kiskereskedő szolgáltatása újabb 60.000 otthonba juthat el. A látótávolságon túl repülni képes drónok segítségével a Walmart szerint a szolgáltatást kínáló üzletek körülbelül hat mérföldes körzetében élő vásárlóknak tud igény szerinti kiszállítást biztosítani.

A texasi Friscóban található Walmart Supercenter lesz az első olyan üzlet, amelyben Wing elindítja a drónokkal történő házhoz szállítást, és csatlakozik a kiskereskedő Dallas körzetében már meglévő és működő 11 drónközpontból álló hálózatához.

A szolgáltatás elindulását követően a vásárlók a Wing alkalmazást letöltve és címüket megadva ellenőrizhetik, hogy otthonuk a Wing drónos kiszállításának hatótávolságán belül van-e. A rendelhető termékek között fagyasztott finomságok, háztartási cikkek, last minute étkezési megoldások és törékeny termékek, például tojás is szerepel.

Chain Store Age

Kapcsolódó cikkeink