A vodka, ami martiniért kiált
A vodka valamikori nem hivatalos definíciójában szerepelt, hogy (elvben) színtelen, szagtalan ital, és (elvben) szinte bármiből lehet készíteni. És valóban: a mai luxusvodkák némelyikét nem is gabonából vagy krumpliból főzik.
A cikk a Trade magazin 2023/8-9. lapszámában olvasható.
Készüljön bármiből, a gyümölcs- és botanical vodkák sikertörténetének része a számtalan alapanyag, amivel ízesítik. A görög Kástra Elión vodka viszont már „gyárilag” ízesített, hiszen – kézzel válogatott – olívabogyóból készítik. És minthogy a martini koktélok egyik fontos alkotórésze az olajbogyó, ezt az italt illene minden „martinis” koktélbárnak kipróbálnia.
Vodkapiaci körképünket itt olvashatja. //
Kapcsolódó cikkeink
„Merthogy a martini olajbogyó nélkül…” – A nap képe
Aligha tudnánk megfelelően magas polcra helyezni a képeinken látható hordozható…
Tovább olvasom >Korszellem a palackban
A palackozott vizek csomagolásával és szállításával járó környezetszennyezés mértékét is…
Tovább olvasom >Nyári kedvenc a jegeskávé
A kávékedvelők több mint fele rendszeresen vagy alkalmanként fogyaszt jegeskávét…
Tovább olvasom >További cikkeink
Új séf dolgozik az Arany Kaviár élén
Molnár Bence személyében egy fiatal, kiemelkedően tehetséges, a Bocuse d’Or…
Tovább olvasom >Asztelnemű kempingezéshez, hajózáshoz, űrhajózáshoz – A nap videója
A Full Windsor mágneses étkészlete, a Magware könnyen összekapcsolódó tányérokból,…
Tovább olvasom >