A visegrádi országok startupjainak nemzetközi terjeszkedését segítő program indult Budapesten

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2019. 05. 07. 11:02

A Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásával elindult a V4 Startup Force program hétfőn Budapesten, a kezdeményezés célja, hogy lendületet adjon a cseh, lengyel, magyar és szlovák startupok nemzetközi terjeszkedésének és régiós kapcsolataik erősítésének – közölte a programot szervező Design Terminál az MTI-vel.

A budapesti indulást követően 10 napos körúton vesznek részt a startupok a további három visegrádi fővárosba, ahol a helyi üzleti és startupok képviselőivel találkoznak a csapatok. A tájékoztatás szerint a programban a jelentkező startupok közül országonként egy-egy nyertes csapat vesz részt.
A programot a Design Terminal vezetésével és partnerei, a cseh UP21, a lengyel MIT Enterprise Forum CEE és a szlovák CAMPUS közreműködésével rendezik meg.
Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminal vezetője a közleményben kiemelte, céljuk, hogy a régió tehetségei együtt fejlődjenek, sikereik elején ismerjék meg egymást, és erősödjön kötődésük a régióhoz.
Dávid F. Andor, a Visegrádi Alap ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy a Visegrádi Alap feladata a tagországok közötti szinergiák megmutatása, kiaknázása többek között a vállalkozásfejlesztés révén.
A programban részt vevő startupok közül a cseh Whalebone kiberbiztonsági megoldása védi a hálózatokat a fertőzött weboldalaktól és rosszindulatú szoftverektől.
A lengyel Renderro nagy tárhellyel és jelentős teljesítménnyel rendelkező felhőalapú munkateret biztosít animáció- és filmkészítőknek, grafikusoknak, mérnököknek és építészeknek.
Ugyancsak szoftveres megoldásokat kínál a magyar H4 ipari, gyártó vállalatok audit és minőségbiztosítási területein alkalmazhatóan.
A szlovák Virtual Everything virtuális és kiterjesztett valóságot használó megoldásokat kínál vállalatoknak, a sales, a marketing, a termékfejlesztési és a munkavállalói továbbképzési tevékenységet támogatva – ismerteti közleményében a Design Terminál. (MTI)


Kapcsolódó cikkeink