A virtuális után valós Google boltok

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 06. 09. 09:08

Március 12-én jelentette be a Google, hogy tevékenységét a fizikai valóságba is kiterjeszti. A kereső­óriás és technikai eszközök megálmodója hosszabb ideje fontolgatja ezt a lépést. Az androidos telefonok, táblagépek, egyéb, testen hordható kütyük mellett a Chrombook laptopok és a Chromcast médiaeszköz is a Google széles kínálatba tartozik, így nem véletlen, hogy a kipróbálás-­tapintás-élmény hagyományos eladótereiben is bemutatja portfólióját.

A nagy premierre Londonban, a Tottenham Court Roadon található Currys PC World üzletben került sor. Az Apple üzletekhez hasonlóan az előtérben a telefonok, táblagépek, laptopok találhatók, majd bentebb a kiegészítők, szoftverek és az oktatási és eseményszigetek.

– Az eszközök fejlődési sebessége elképesztő, ugyanakkor a hagyományos vásárlási mód még mindig domináns – mondta James Elias, a Google UK marketingigazgatója. – Ezzel a bolttal lehetőséget szeretnénk biztosítani vásárlóinknak, hogy játsszanak, tapasztaljanak, kísérletezzenek a Google eszközökön, és élvezzék azt a zavartalan virtuális átjárást, amit biztosítunk. Ez egy kivételes lehetőség a vásárlás előtti kipróbálás minden dimenziójára.

A Google idén további 2 helyen tervezi fizikai, bolt-a-boltban megjelenésének megnyitását a nagyközönség felé.

Kapcsolódó cikkeink