A világ legnagyobb vertikális micéliumfarmja növeli az alternatív szalonna előállítását
A telepen várhatóan évente hárommillió font micéliumot termesztenek. A Mycelium egyre elterjedtebbé válik, ahogy a márkák megtalálják a módját annak, hogy biohulladékukat értékes másodlagos termékekké alakítsák, és ahogy a termelés skálázódik az alternatív anyagok kereskedelmi előállításához.

Az új silók lehetővé teszik a vállalat számára, hogy jelentősen bővítse a növényi alapú MyBacon termelését
A MyForest Foodsnak mindössze 12 napba telik egy teljes micéliumtermés termesztése, a betakarítás pedig mindössze egyetlen napot vesz igénybe. Az ilyen gyors növekedést a Swersey Silosban, a vállalat újonnan kibővített New York-i termesztő létesítményében található szimulált erdő teszi lehetővé. A vertikális farm hét termesztőtermet tartalmaz, a teljes farm területe alig több mint két hektár.
Az új silók lehetővé teszik a vállalat számára, hogy jelentősen bővítse a növényi alapú MyBacon termelését. Egy év alatt a létesítményben több mint hárommillió font micéliumot termesztenek, amelyet a MyForest Foods lapokban termeszt. A lapokat szalonna méretű darabokra szeletelik, majd fűszerezik és füstölik. A répalé valósághű színt ad az alt-bacon-nek, a kókuszolaj pedig kielégítő ropogást eredményez.
A MyForest tápértékkel kapcsolatos információkat és főzési utasításokat ad a vállalat honlapján, a MyBacon pedig néhány keleti parti kiskereskedőnél kapható. A termelés bővülésével a márka további termékeket tud majd kifejleszteni, és tovább bővítheti a MyBacon elérhetőségét.
A micélium egyre elterjedtebbé válik, ahogy a márkák megtalálják a módját annak, hogy biohulladékukat értékes másodlagos termékekké alakítsák, és ahogy a termelés skálázódik az alternatív anyagok kereskedelmi előállításához.
Úgy tűnik, hogy a növényi alapú húsalternatívák iránti kereslet globálisan kissé lassul, és jobban ingadozik, mint a korábbi években. Az Egyesült Királyságban a kereslet továbbra is növekszik, de elsősorban a flexitáriánusok, nem pedig a vegánok és vegetáriánusok miatt. Az emberek a húsmentesség legfőbb indokaként a környezetvédelmi aggályok megelőzték az állatjólétet, és a szakértők szerint a növényi alapú hús alternatívák szélesebb választékára van szükség. A húsmentes csirke-, sertés- és steakválaszték valószínűleg több fogyasztót vonz majd, mivel a hamburgerek, kolbászok és darált húsok már jól beváltak a szupermarketekben. A termelés növelése, mint a MyForest Foods esetében, segít majd az alternatív húsok árait a hagyományos hústermékekkel azonos szintre hozni.
Kapcsolódó cikkeink
AM: aranykorukat élik a magyar-amerikai agrárdiplomáciai kapcsolatok
A magyar-amerikai kétoldalú kapcsolatok egyre csak erősödnek, legyen szó politikáról,…
Tovább olvasom >Aranykorukat élik a magyar-amerikai agrárdiplomáciai kapcsolatok
A magyar-amerikai kétoldalú kapcsolatok egyre csak erősödnek, legyen szó politikáról,…
Tovább olvasom >Új lendületet vettek a magyar-amerikai agrárkapcsolatok
Ünnepélyes keretek között írta alá a magyar-amerikai kettős diplomát adó…
Tovább olvasom >További innovációs termékek
GKI elemzés: Miért élnek szűkösebben a magyar háztartások, mint bárki más az EU-ban?
Képzeljük el, hogy minden uniós ország lakói egy nagy áruházban…
Tovább olvasom >KSH: az ipari termelői árak 2025. májusban az előző hónaphoz képest 0,7 százalékkal mérséklődtek, az egy évvel korábbihoz képest átlagosan 6,9 százalékkal növekedtek
2025 májusában az ipari termelői árak átlagosan 6,9 százalékkal meghaladták…
Tovább olvasom >A fogyasztás húzza a gazdaságot
Az Egyensúly Intézet friss előrejelzése szerint a magyar gazdaság idei…
Tovább olvasom >