A világ legnagyobb vertikális micéliumfarmja növeli az alternatív szalonna előállítását
A telepen várhatóan évente hárommillió font micéliumot termesztenek. A Mycelium egyre elterjedtebbé válik, ahogy a márkák megtalálják a módját annak, hogy biohulladékukat értékes másodlagos termékekké alakítsák, és ahogy a termelés skálázódik az alternatív anyagok kereskedelmi előállításához.
A MyForest Foodsnak mindössze 12 napba telik egy teljes micéliumtermés termesztése, a betakarítás pedig mindössze egyetlen napot vesz igénybe. Az ilyen gyors növekedést a Swersey Silosban, a vállalat újonnan kibővített New York-i termesztő létesítményében található szimulált erdő teszi lehetővé. A vertikális farm hét termesztőtermet tartalmaz, a teljes farm területe alig több mint két hektár.
Az új silók lehetővé teszik a vállalat számára, hogy jelentősen bővítse a növényi alapú MyBacon termelését. Egy év alatt a létesítményben több mint hárommillió font micéliumot termesztenek, amelyet a MyForest Foods lapokban termeszt. A lapokat szalonna méretű darabokra szeletelik, majd fűszerezik és füstölik. A répalé valósághű színt ad az alt-bacon-nek, a kókuszolaj pedig kielégítő ropogást eredményez.
A MyForest tápértékkel kapcsolatos információkat és főzési utasításokat ad a vállalat honlapján, a MyBacon pedig néhány keleti parti kiskereskedőnél kapható. A termelés bővülésével a márka további termékeket tud majd kifejleszteni, és tovább bővítheti a MyBacon elérhetőségét.
A micélium egyre elterjedtebbé válik, ahogy a márkák megtalálják a módját annak, hogy biohulladékukat értékes másodlagos termékekké alakítsák, és ahogy a termelés skálázódik az alternatív anyagok kereskedelmi előállításához.
Úgy tűnik, hogy a növényi alapú húsalternatívák iránti kereslet globálisan kissé lassul, és jobban ingadozik, mint a korábbi években. Az Egyesült Királyságban a kereslet továbbra is növekszik, de elsősorban a flexitáriánusok, nem pedig a vegánok és vegetáriánusok miatt. Az emberek a húsmentesség legfőbb indokaként a környezetvédelmi aggályok megelőzték az állatjólétet, és a szakértők szerint a növényi alapú hús alternatívák szélesebb választékára van szükség. A húsmentes csirke-, sertés- és steakválaszték valószínűleg több fogyasztót vonz majd, mivel a hamburgerek, kolbászok és darált húsok már jól beváltak a szupermarketekben. A termelés növelése, mint a MyForest Foods esetében, segít majd az alternatív húsok árait a hagyományos hústermékekkel azonos szintre hozni.
Kapcsolódó cikkeink
A nemzetközi piacon értékesített sertéshús mennyisége 10 százalékkal csökkent, ugyanakkor értéke 18 százalékkal nőtt
Az Amerikai Egyesült Államok agrárminisztériumának (USDA) augusztusi elemzése szerint az…
Tovább olvasom >A precíziós gazdálkodásról is tárgyalt Nagy István agrárminiszter egy amerikai óriáscég vezetőivel
Az Egyesült Államok meghatározó mezőgazdasági térségében, Indiana államban tárgyalt szerdán…
Tovább olvasom >Európában kedvező időjárással kezdődött az év az őszi vetések számára
Kedvező időjárással kezdődött az év Európában az őszi vetések számára,…
Tovább olvasom >További innovációs termékek
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >