A világ legjobb éttermei

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 04. 19. 12:10

Tegnap este Londonban hirdette ki a brit Restaurant Magazine gasztronómiai szaklap a világ idei legjobb éttermeinek listáját. A rangsor első helyén idén is a koppenhágai Noma szerepel.

A brit Restaurant Magazine minden évben felállítja a világ ötven legjobb éttermének rangsorát. A szaklap hétfőn este, a londoni Freemasons hall-ban tette közzé a több száz séf, vendéglős, szakújságíró és élelmiszer-szakértő alkotta testület szavazása nyomán született legújabb listát.

A világ legjobb éttermei 2011-ben, a Restaurant Magazine toplistája szerint (zárójelben a tavalyi helyezésük)

1. (1.) Noma Dánia, Koppenhága
2. (4.) El Celler De Can Roca Spanyolország , Girona
3. (5.) Mugaritz Spanyolország, San Sebastián
4. (6.) Osteria Francescana Olaszország
5. (3.) The Fat Duck Anglia
6. (7.) Alinea USA
7. (18.) D.O.M Brazília
8. (9.) Arzak Spanyolország
9. (11.) Le Chateaubriand Franciaország
10. (10.) Per Se USA

A lista első helyezettje idén is a dán Noma lett. Az étterem újszerű skandináv konyhát kínál vendégeinek: többek között pézsmatulokkal, füstölt velővel, fogassal, éretlen fekete bodzával, szárított kagylóval és vízitormával kápráztatja el az ínyenc közönséget. A dobogó második fokán a spanyol El Celler De Can Roca (amely tavaly 4. volt), illetve a szintén spanyol (tavalyi 5. helyezett) Mugaritz szerepel.

A TOP 10-be hét európai és három amerikai étterem jutott be. Magyar étterem nincs a 100-as toplistában, hozzánk legközelebb a bécsi Steirereck található, amely az idei lista 22. helyét foglalja el – írja a penzcentrum.hu.

Kapcsolódó cikkeink