Elit szállodák közt a sárvári Spirit Hotel

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 10. 17. 10:55

A sárvári ötcsillagos Spirit Hotel Thermal Spa superior másodszor is elnyerte a Seven Stars Luxury Hospitality and Lifestyle Awards legkiválóbbaknak járó Signum Virtutis-díját – írja az origo. A díjjal a sárvári luxushotel bekerült a világ különleges, prémiummárkákat és szolgáltatásokat tömörítő elit klubjába.

spirit hotel

Az elismeréssel minden évben a világ vendéglátói, szállodaipari, utazási és szolgáltatói szektorainak legszínvonalasabb szolgáltatást nyújtó képviselőit jutalmazzák.


A sárvári luxushotel már a tavalyi díjátadón is ott volt a világ különleges prémiummárkáit és szolgáltatásait tömörítő elit klubjában, az idei díjkiosztón pedig megismételték a sikert.

Az, hogy egy hazai szálloda ilyen magas szintű elismerésben részesül, óriási húzóerő a teljes hazai turisztikai szektor számára. Az országimázs építésében is szerepet játszanak a luxust kínáló szállodák. A különböző extravagáns építészeti vagy minőségi díjak elnyerése, versenyeken elért helyezések és ezek hírértéke, külföldi sajtómegjelenések tovább növelik hazánk ismertségét.

A nemzetközi elismerést 2013-ban alapították azzal a céllal, hogy a luxusmárkák és szolgáltatások közül kiemeljék a legkiválóbbakat. A díjra a szállodák nevezhetik saját magukat, vagy a zsűri tagjai is jelölhetik a legméltóbbnak vélt hoteleket, ahogy az a Spirit Hotel esetében is történt.

A jelöltek kiválasztásánál alapvető szempont az ötcsillagos minőség, és sokat nyomnak a latban a kiváló vendégértékelések is. Az elbírálásnál a legapróbb részleteket is megvizsgálják a felszereltségtől kezdve egészen a vendégeknek kínált extrákig. A szállodákat több kategóriában értékelik, a Spirit Hotel Thermal Spa *****superior tavaly „spa” kategóriában kapta meg a „Signum Virtutis” címet. Ebben az évben pedig először „hotels and resorts”, továbbá a „spa” kategóriában másodszor is elnyerte a legkiválóbbnak járó elismerést.

Az elit klub
Az öt kontinensről a spa kategóriában díjra jelölt 317 hotelből összesen 51 nyerte el a legkiválóbbaknak járó „Signum Virtutis” kitüntetést.
Európából a 106 jelöltből 17 ötcsillagos szálloda kapta meg a díjat a magyar Spirit Hotellel együtt.
A nyertesek közt ott volt 3 svájci és 3 spanyol, valamint egy-egy francia, német, osztrák, horvát, cseh, portugál, török, ír, ciprusi és görög luxushotel – írja a Turizmus.com.
A Seven Star Global Luxury Awards kiemelkedő elismerés a szálloda életében, hiszen ezt a díjat tényleg csak a világ legjobbjai érdemelhetik ki.

Kaisinger András, a Spirit Hotel vezérigazgatója óriási elismerésnek tarja a Seven Stars Luxury Hospitality and Lifestyle Awards „Signum Virtutis” címét. Mint mondta, különösen fontos számára, hogy a díj nemcsak szakmai elismerést jelent, hanem lényeges visszajelzés a közönség részéről is, hiszen a nyertesek sorsa a szakmai bizottság értékelése mellett a közönségszavazáson is múlik.

Kaisinger András szerint a természeti és épített környezet egyedülálló összhangja, a magas színvonalú spa szolgáltatások és a Spirit csapatának magas szakmai tudása mellett a professzionális egészségmegőrző kezelések és az egyedülálló mySPIRIT Egészségprogram teszik sikeressé a hotelt.

A Spirit Hotel már számos rangos európai és nemzetközi díjat elnyert. Innovatív és folyamatosan fejlődő egészségmegőrző szolgáltatásainak köszönhetően többek között 2010 óta a Healing Hotels of the World tagja.
2010-ben a European Health and Spa Awards a Best Destination Spa díjat, valamint 2015-ben a Best Product Innovation díjat a mySPIRIT Skincare termékeikért ítélte a szállodának.

A TripAdvisor nemzetközi utazásértékelő oldal pedig már többször tüntette ki a „Travellers' Choice” elismeréssel, amelyet az oldalon szereplő szállodáknak mindössze egy százaléka kap meg.

Ezen kívül a Gault and Milleau évek óta a legjobb hazai wellness hotelként ismeri el a Spirit Hotelt. A közelmúltban pedig a World Travel Awards 2016. évi szavazásán harmadszor nyerte el az év „spa szállodája” kitüntető címet.

Niklai Ákos, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke elmondta, a prémium és luxus kategóriájú hotelek nagyon fontos szerepet játszanak a hazai turizmus, a szálloda és vendéglátóipar fejlődésében. Mint mondta, ők a szakma véleményvezérei, ők a leginkább tájékozottak a nemzetközi trendek és vendégelvárások terén.

Az alacsonyabb kategóriájú szállodák őket követik, így nagyon fontos szerepük van a szállodai termékek és a legjobb gyakorlat kialakításában, sikereik lendületet adnak a magyar szállodaipar fejlődésének újabb lépcsőihez. (origo)

Kapcsolódó cikkeink