A vidék gazdasági teljesítménye a kkv-kon múlik

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 08. 26. 11:40

A vidék gazdasági teljesítménye alapvetően a mikro-, kis- és közepes vállalkozásokon (kkv) múlik – jelentette ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára Hajdúdorogon.

gyumolcs-zoldseg

Fónagy János a helyi Agrosector Kft. új telephelyének átadásakor hozzátette: a fejlesztési minisztérium legfontosabb célja, hogy lendületet adjon a hazai vállalkozások fejlődésének, s a rendelkezésükre álló erőforrásokkal hatékonyabban szolgálják az ország, benne az észak-alföldi régió versenyképességét.

Az államtitkár megjegyezte, hogy ma a foglalkoztatottak 73 százaléka, több mint kétmillió ember a kis- és középvállalkozói szektorban dolgozik.

A kormány minden erejével azon van, hogy támogassa ezt a szektort, csökkentse a vállalkozások adminisztratív terheit – mondta Fónagy János, emlékeztetve rá, hogy a kormány döntése értelmében a 2014-2020 közötti európai uniós költségvetésből Magyarországnak jutó fejlesztési források 60 százalékát gazdaságfejlesztésre fordítják.
Fotó: Agrosector Kft.

Fónagy János bejelentette: egy-két hónapon belül megjelennek az új pályázatok a gazdaságfejlesztési és innovációs program keretében.

Berki Judit, az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető-helyettese az Agrosector Kft. új műtrágya kiszerelő csarnokának avatásán elmondta: az elmúlt hét évben 1800 nyertes pályázó összesen 330 milliárd forint fejlesztési forrást nyert a régióban, amiből 230 milliárdot már ki is fizettek.

Ezzel 3500 új munkahely jött létre az Észak-Alföldön – tette hozzá a szakember.

Kujbus János, az Agrosector Kft. ügyvezetője elmondta: a mintegy 190 millió forintos beruházáshoz csaknem 95 millió forint európai uniós támogatást nyertek.

(MTI, kormany.hu)

Kapcsolódó cikkeink