A versenyképesség növelése a magyar élelmiszeriparban a közép- és kelet-európai országokhoz viszonyítva
Nagy Ádám, a Nádudvari Élelmiszer Kft. ügyvezető igazgatója, az Agrárszektornak adott interjújában beszélt a magyar élelmiszeriparban szükséges változásokról és a versenyképesség javításának fontosságáról.
Elmondta, hogy a hazai élelmiszeriparnak nagyobb hatékonyságnövelő beruházásokra van szüksége, amelyek az elmúlt évtizedekben elmaradtak. Ahhoz, hogy versenyképesek legyenek az európai feldolgozóiparral, javasolta a nagyobb hatékonyságú gépek és a robottechnológia bevezetését. Emellett kiemelte a termékfejlesztés fontosságát is, mivel jelenleg még alacsony hozzáadott értékű termékeket gyártanak. Nagy Ádám rámutatott a magyar élelmiszeripar jelentős lemaradására nemzetközi összehasonlításban, és hangsúlyozta, hogy sürgős lépésekre van szükség a versenyképesség javítása érdekében.
Kapcsolódó cikkeink
Beruházás-dömping jön az élelmiszeriparban
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >KSH: Az élelmiszeripar értékesítési árai 5,4 százalékkal növekedtek
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Automatizálással és energiahatékonysággal vehet új irányt a magyar élelmiszeripar
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Beruházás-dömping jön az élelmiszeriparban
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Kiderült, hogy melyik online élelmiszer-rendelő platformok weboldala a legfenntarthatóbb
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Az eladási rekorder iPhone-okat keresik felújított készülékben is a hazai vásárlók
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >

