A versenyképesség növelése a magyar élelmiszeriparban a közép- és kelet-európai országokhoz viszonyítva
Nagy Ádám, a Nádudvari Élelmiszer Kft. ügyvezető igazgatója, az Agrárszektornak adott interjújában beszélt a magyar élelmiszeriparban szükséges változásokról és a versenyképesség javításának fontosságáról.
Elmondta, hogy a hazai élelmiszeriparnak nagyobb hatékonyságnövelő beruházásokra van szüksége, amelyek az elmúlt évtizedekben elmaradtak. Ahhoz, hogy versenyképesek legyenek az európai feldolgozóiparral, javasolta a nagyobb hatékonyságú gépek és a robottechnológia bevezetését. Emellett kiemelte a termékfejlesztés fontosságát is, mivel jelenleg még alacsony hozzáadott értékű termékeket gyártanak. Nagy Ádám rámutatott a magyar élelmiszeripar jelentős lemaradására nemzetközi összehasonlításban, és hangsúlyozta, hogy sürgős lépésekre van szükség a versenyképesség javítása érdekében.
Kapcsolódó cikkeink
Küszöbön áll a műhús betiltása Magyarországon
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Ipari alkoholgyártás: sokkal több mindenben jelen van, mint gondolnánk
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >KSH: az ipari termelés mind az előző év azonos időszakához mérten, mind az előző hónaphoz képest 1,3 százalékkal bővült
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Újabb forgalmi adó a SZÉP-kártya tranzakciós díja a kiskereskedelemben
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >AM: Magyarország nem kér a műhúsból
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >MA-HAL: stabil kínálat és árak várhatók a karácsonyi halpiacon – a tógazdaságok szerepe egyre fontosabb a vízgazdálkodásban
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >

