A versenyképesség növelése a magyar élelmiszeriparban a közép- és kelet-európai országokhoz viszonyítva
Nagy Ádám, a Nádudvari Élelmiszer Kft. ügyvezető igazgatója, az Agrárszektornak adott interjújában beszélt a magyar élelmiszeriparban szükséges változásokról és a versenyképesség javításának fontosságáról.
Elmondta, hogy a hazai élelmiszeriparnak nagyobb hatékonyságnövelő beruházásokra van szüksége, amelyek az elmúlt évtizedekben elmaradtak. Ahhoz, hogy versenyképesek legyenek az európai feldolgozóiparral, javasolta a nagyobb hatékonyságú gépek és a robottechnológia bevezetését. Emellett kiemelte a termékfejlesztés fontosságát is, mivel jelenleg még alacsony hozzáadott értékű termékeket gyártanak. Nagy Ádám rámutatott a magyar élelmiszeripar jelentős lemaradására nemzetközi összehasonlításban, és hangsúlyozta, hogy sürgős lépésekre van szükség a versenyképesség javítása érdekében.
Kapcsolódó cikkeink
Kiváló minőség jele a Nádudvari Élelmiszer Kft. termékein
A Nádudvari Élelmiszer Kft. elkötelezett a kiváló minőség iránt –…
Tovább olvasom >Az élelmiszeripar jövője a fiatalok kezében van
Az élelmiszerbiztonság és -minőség nem csupán az agrárium, hanem a…
Tovább olvasom >KSH: az élelmiszeripar értékesítési árai 4,5 százalékkal emelkedtek
2024 decemberében az ipari termelői árak átlagosan 9,0 százalékkal meghaladták…
Tovább olvasom >További cikkeink
MBH Bank: A januári inflációs adat után 4,6%-ra emeljük idei inflációs prognózisunkat
A decemberi 4,6%-os év/év alapú áremelkedést követően 2025. januárban 5,5%-kal…
Tovább olvasom >Az ESG fenntarthatóság egyre fontosabb a hazai kkv-k számára
A fenntarthatóság és a vállalatirányítási szempontok (ESG: Environmental, Social, Governance)…
Tovább olvasom >Nem magyar sajátosság a kiugró januári infláció – ekkor fékezhet az áremelkedés
Az év eleji áremelések hatásai egyértelműen megmutatkoznak a legfrissebb inflációs…
Tovább olvasom >