A versenyképesség növelése a magyar élelmiszeriparban a közép- és kelet-európai országokhoz viszonyítva
Nagy Ádám, a Nádudvari Élelmiszer Kft. ügyvezető igazgatója, az Agrárszektornak adott interjújában beszélt a magyar élelmiszeriparban szükséges változásokról és a versenyképesség javításának fontosságáról.
Elmondta, hogy a hazai élelmiszeriparnak nagyobb hatékonyságnövelő beruházásokra van szüksége, amelyek az elmúlt évtizedekben elmaradtak. Ahhoz, hogy versenyképesek legyenek az európai feldolgozóiparral, javasolta a nagyobb hatékonyságú gépek és a robottechnológia bevezetését. Emellett kiemelte a termékfejlesztés fontosságát is, mivel jelenleg még alacsony hozzáadott értékű termékeket gyártanak. Nagy Ádám rámutatott a magyar élelmiszeripar jelentős lemaradására nemzetközi összehasonlításban, és hangsúlyozta, hogy sürgős lépésekre van szükség a versenyképesség javítása érdekében.
Kapcsolódó cikkeink
Versenyképes agrárium a vidék fejlődéséért
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A német kiskereskedelmi forgalom a vártnál jelentősebben csökkent júliusban
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Elkötelezett a kormány a hazai feldolgozóüzemek támogatása mellett
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Zuhannak a kávé-árak, nálunk is olcsóbb lehet?
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >MMSZ Green Club – kihelyezett ülés a Danone-nál: Fenntartható működés a gyakorlatban
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Gyorsabban, zöldebben, okosabban – Ez ma az FMCG-szállítmányozás minimuma
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >