A versenyképesség növelése a magyar élelmiszeriparban a közép- és kelet-európai országokhoz viszonyítva
Nagy Ádám, a Nádudvari Élelmiszer Kft. ügyvezető igazgatója, az Agrárszektornak adott interjújában beszélt a magyar élelmiszeriparban szükséges változásokról és a versenyképesség javításának fontosságáról.
Elmondta, hogy a hazai élelmiszeriparnak nagyobb hatékonyságnövelő beruházásokra van szüksége, amelyek az elmúlt évtizedekben elmaradtak. Ahhoz, hogy versenyképesek legyenek az európai feldolgozóiparral, javasolta a nagyobb hatékonyságú gépek és a robottechnológia bevezetését. Emellett kiemelte a termékfejlesztés fontosságát is, mivel jelenleg még alacsony hozzáadott értékű termékeket gyártanak. Nagy Ádám rámutatott a magyar élelmiszeripar jelentős lemaradására nemzetközi összehasonlításban, és hangsúlyozta, hogy sürgős lépésekre van szükség a versenyképesség javítása érdekében.
Kapcsolódó cikkeink
KSH: az ipari termelés 5,2 százalékkal csökkent májusban
Májusban az ipari termelés volumene 5,2, munkanaphatástól megtisztítva 4,9 százalékkal…
Tovább olvasom >Mikroműanyagok és táplálkozás: A rejtett veszélyek
Az elmúlt években a mikroműanyagok jelenléte és hatásai egyre inkább…
Tovább olvasom >A legfontosabb agrár-külkereskedelmi partner Németország
A mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek kivitelének értéke 3570 millió eurót,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Magyar szakembert lett a Danone kelet- és közép-európai értékesítési vezetője
Bolyós Enikő idén júliustól budapesti székhellyel szervezi és irányítja a…
Tovább olvasom >Friss kutatás: a magyarok közel fele nem használ fényvédő krémet, ráadásul a déli órákban sem kerülik a napfényt
Egy friss, reprezentatív kutatás szerint a magyar lakosság mindössze 8…
Tovább olvasom >Rekordbírsággal majdnem 400 millió forintra büntette a GVH a Bookingot
Nem teljesítette maradéktalanul a korábbi jogsértések megszüntetését előíró kötelezettségeit a…
Tovább olvasom >