A vendéglátós és a humanizmus

Szerző: Ipacs Tamás Dátum: 2021. 10. 12. 14:53

Az Élelmiszerbank Együnk Egymásért programjához csatlakozva újra felszáll a VakVarjú #szeretetszolgálat, amely október 14 – november 4. között vesz részt az Élelmiszerbank 250 000 adag étel eljuttatását célul kitűző Együnk Egymásért programban.

 

A VakVarjú éttermek gyakran részei progresszív projekteknek

– Étteremcsaládunk a vendéglátás szektor többi szereplőjével együtt a koronavírus kezdetekor bezárásra kényszerült – mondta el Semsei Rudolf, a példaértékű CSR-tevékenységéről is ismert VakVarjú lánc tulajdonosa. – A házhoz szállítás megkezdése után indítottuk útjára a VakVarjú #szeretetszolgálat  jótékonysági kezdeményezésünket, mellyel célunk az volt, hogy a tőlünk is rosszabb helyzetben lévő családokat, gyermekeket, rászorulókat lehetőségeinkhez mérten támogatni tudjuk. A célkitűzéseink megvalósítását követően újabb támogatásra szorulókat keresünk, együttműködve helyi önkormányzatokkal, civil és jótékonysági szervezetekkel, így biztosítva azt, hogy felajánlásunk biztosan jó helyre kerüljön. Adományoztunk idősek otthonának és hátrányos helyzetű családoknak digitális eszközöket, nélkülözőknek élelmiszercsomagokat, kórházi covid-osztályt leptünk meg húsvéti finomságokkal és hajléktalanok számára karácsonyi vacsorát is készítettünk. Büszkék vagyunk rá, hogy a sokszínű karitatív tevékenységünknek köszönhetően eddig közel 2 millió forint adomány gyűlt össze éttermeinkben.

A VakVarjúk most a jubileumi, 10 éves évfordulóját ünneplő Együnk Egymásért programhoz, a magyarországi gasztronómiai élet egyik legnagyobb hatékonyságú adománygyűjtő akciójához csatlakoznak. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület által életre hívott Együnk Egymásért a rászorulók élelmezését segíti az őszi hónapokban.

– Örömmel veszünk részt a programban, ami 250 ezer ételadag eljuttatását tűzte ki, mert hisszük, hogy együtt képesek leszünk minél több rászoruló étkeztetéséhez hozzájárulni– hangsúlyozta Semsei Rudolf. – Az adományozó kampány nem csak egyszerű jótékonykodás: az Élelmiszerbank és kampánya egyszerre áll ki a fenntarthatóság és a környezetvédelem mellett, ami iránt mi is elkötelezettek vagyunk. A kampánnyal hosszútávon, közvetve pedig korunk egyik legnagyobb problémájával, az ételpazarlással is felvesszük a harcot.

Semsei Rudolf rendszeresen jótékonykodik

Négy VakVarjú étteremben készülnek ínycsiklandó ajánlatokkal, mégpedig külön erre az alkalomra összeállított Varjúséfek Együnk Egymásért menüjeivel. A vendégek bármelyik fogást is választják az ajánlatból, a VakVarjú #szeretetszolgálat 100 Ft-tal támogatja a programot! Érdemes több helyre is ellátogatni, ugyanis minden étteremben más és más finomság közül lehet majd választani. A program október 14-én startol és egészen november 4-ig rendelhetők az ajánlatok, így finomabbnál finomabb ételekkel közösen járulhatunk hozzá egy jóllakottabb világ létrejöttéhez.

Bővebb információ az Együnk Egymásért programról.

Kapcsolódó cikkeink