A végéhez közlekedik a szüret Tokaj-Hegyalján
A végéhez közeledik a szüret a tokaj-hegyaljai történelmi borvidéken, az idén kiemelkedő a szőlő, illetve az aszú minősége, a térség legnagyobb szőlőfelvásárló és borászati cége, az állami tulajdonú Tokaj Kereskedőház (TK) Zrt. pedig egyre inkább a minőségre helyezi a hangsúlyt.
Prácser Miklós, a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke szerdán az MTI-nek azt mondta: a borvidék négyötödén már leszüreteltek, vélhetően a hétvégére, a jövő hét elejére befejeződik a szőlő és az aszúszemek szedése.
A szakember a minőséget kiemelkedőnek mondta. Korábbi becslések szerint az 5800 hektáros borvidéken az idén várhatóan 300-330 ezer mázsa szőlő terem.
Tombor András, a TK felügyelőbizottsági elnöke úgy fogalmazott: ahhoz, hogy a tokaji borok nemzetközi szinten is újra megállják a helyüket a prémium minőségű termékek piacán, a borvidék egészében új alapokra kell helyezni a szőlőtermesztést és bortermelést. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Fogyasztóvédelmi kiválóságok díjazása: elismerték a 2024. év legjobbjait
Az idei év kiemelkedő fogyasztóvédelmi referensei és különdíjazottjai vehették át…
Tovább olvasom >KSH: az ipari termelés 0,2 százalékkal mérséklődött októberben
Októberben az ipari termelés volumene 0,2, munkanaphatástól megtisztítva 3,1 százalékkal…
Tovább olvasom >A technológiai fejlődés és az üzleti utazások
Az International Workplace Group (IWG) – a hibrid munkamegoldások piacának…
Tovább olvasom >