A végéhez közlekedik a szüret Tokaj-Hegyalján
A végéhez közeledik a szüret a tokaj-hegyaljai történelmi borvidéken, az idén kiemelkedő a szőlő, illetve az aszú minősége, a térség legnagyobb szőlőfelvásárló és borászati cége, az állami tulajdonú Tokaj Kereskedőház (TK) Zrt. pedig egyre inkább a minőségre helyezi a hangsúlyt.
Prácser Miklós, a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke szerdán az MTI-nek azt mondta: a borvidék négyötödén már leszüreteltek, vélhetően a hétvégére, a jövő hét elejére befejeződik a szőlő és az aszúszemek szedése.
A szakember a minőséget kiemelkedőnek mondta. Korábbi becslések szerint az 5800 hektáros borvidéken az idén várhatóan 300-330 ezer mázsa szőlő terem.
Tombor András, a TK felügyelőbizottsági elnöke úgy fogalmazott: ahhoz, hogy a tokaji borok nemzetközi szinten is újra megállják a helyüket a prémium minőségű termékek piacán, a borvidék egészében új alapokra kell helyezni a szőlőtermesztést és bortermelést. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Több mint 13 tonna adomány gyűlt össze a NOE és a CBA közös húsvéti akcióján
Több mint 13 tonna adomány gyűlt össze a Nagycsaládosok Országos…
Tovább olvasom >A digitális detox a húsvéti böjt idején: az addiktív telefonhasználat sokkal súlyosabb és általánosabb probléma, mint gondoljuk
A húsvéti böjt hagyományosan a befelé fordulás, a lemondás és…
Tovább olvasom >Tovább nőtt az átlagkereset
A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai szerint 2025 februárjában a…
Tovább olvasom >