A végéhez közlekedik a szüret Tokaj-Hegyalján
A végéhez közeledik a szüret a tokaj-hegyaljai történelmi borvidéken, az idén kiemelkedő a szőlő, illetve az aszú minősége, a térség legnagyobb szőlőfelvásárló és borászati cége, az állami tulajdonú Tokaj Kereskedőház (TK) Zrt. pedig egyre inkább a minőségre helyezi a hangsúlyt.
Prácser Miklós, a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke szerdán az MTI-nek azt mondta: a borvidék négyötödén már leszüreteltek, vélhetően a hétvégére, a jövő hét elejére befejeződik a szőlő és az aszúszemek szedése.
A szakember a minőséget kiemelkedőnek mondta. Korábbi becslések szerint az 5800 hektáros borvidéken az idén várhatóan 300-330 ezer mázsa szőlő terem.
Tombor András, a TK felügyelőbizottsági elnöke úgy fogalmazott: ahhoz, hogy a tokaji borok nemzetközi szinten is újra megállják a helyüket a prémium minőségű termékek piacán, a borvidék egészében új alapokra kell helyezni a szőlőtermesztést és bortermelést. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Amitől a terméket a kosárba helyezzük – kutatás
A PwC és a Publicis Groupe Hungary legújabb közös kutatása…
Tovább olvasom >Korhatár alá került az energiaital: amit minden boltosnak tudnia kell
Június 11-től életbe lépett az energiaitalok árusítására vonatkozó új szabályozás:…
Tovább olvasom >Háztartási és higiénés termékek ára is nyomon követhető az Árfigyelőben
Újabb 42 termékkategóriával bővült a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által működtetett,…
Tovább olvasom >