A védelmi intézkedések enyhítése a vendéglátásban 2020 május 18-tól
A Magyar Közlönyben megjelent az újabb enyhítésekkel kapcsolatos jogszabály. A védelmi intézkedések következő üteméről szóló 207/2020. (V. 15.) Korm. rendelet alapján 2020. május 18-tól Pest megyére is enyhébb korlátozások lesznek érvényesek. Ezzel az intézkedéssel a szigorúbb szabályok már csak Budapestre korlátozódnak.
A vendéglátó üzletekre vonatkozó védelmi intézkedések a következők:
2. § (1) A vendéglátó üzlet belső (zárt) részében – így különösen az étteremben, a kávézóban, a cukrászdában, a büfében, a presszóban – a tartózkodás és a megrendelt étel, illetve ital elfogyasztása – a (2) bekezdésben meghatározottak szerint – megengedett.
(2) A vendéglátó üzlet belső (zárt) részében
a) az ott dolgozók – a vendégek által látogatható területen – kötelesek a szájat és az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, sál, kendő) viselni, és
b) a védelmi intézkedésekről szóló rendelet szerinti védőtávolság betartása kötelező.
A szálláshelyekre vonatkozó védelmi intézkedések
4. § (1) A kereskedelemről szóló törvény szerinti szálláshely fogadhat vendéget, és a vendégek számára az ott-tartózkodás megengedett.
(2) A szálláshelyen üzemeltetett vendéglátó helyiségekre a vendéglátó üzletekre vonatkozó szabályok irányadóak.
A családi rendezvényekre vonatkozó védelmi intézkedések
5. § (1) 2020. június 1. napjától a temetést, valamint a házasságkötést követő családi rendezvény megtartható, ha a résztvevők száma nem haladja meg a 200 főt.
(2) 2020. június 1. napjától a házasságkötés és a házasságkötést követő családi rendezvény vendéglátó üzletben, valamint szálláshelyen is megtartható, és azon zenés szolgáltatás biztosítható.
(3) Az (1) bekezdés szerinti családi rendezvény során a védelmi intézkedésekről szóló rendelet szerinti védőtávolság betartása kötelező.
Kapcsolódó cikkeink
Borravaló vagy szervizdíj
Gyakran nagy bizonytalanság övezi a témát: a mára szinte mindenhol alkalmazott…
Tovább olvasom >A legendás étteremkalauz visszatér Magyarországra!
Világszerte elismert szereplővel gazdagodik a magyar gasztronómiai élet. A francia…
Tovább olvasom >Magyar fejlesztésű AI-szoftver írja át a nemzetközi üzleti világot a vendéglátóiparban
A 100%-ban magyar fejlesztésű Everguest Intelligence AI-szoftver nem csupán egy…
Tovább olvasom >További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >