A Vasas nyerte a Danone Nemzetközi Junior Focikupa magyarországi döntőjét

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 06. 15. 11:19

Izgalmakkal teli mérkőzésen, 1:0 arányban győzött a Vasas Kubala Akadémia az Újpest ellen a Danone Nemzetközi Junior Focikupa magyarországi döntőjében, így ők utazhatnak Marokkóba a torna nemzetközi döntőjére. A 10-12 éves korosztály számára szervezett labdarúgó világbajnokság magyar mérkőzéseit június 13-án és 14-én a Pasarét Sportcentrumban játszották. A focikupa nyertes csapata elkezdheti a felkészülést az októberi, Marokkóban megrendezésre kerülő nemzetközi döntőre, ahol 32 ország legjobb U12-es labdarúgó csapatai mérkőznek meg a világelsőségért. A Focikupa megvalósításával a vállalat célja az volt, hogy valós nemzetközi megmérettetési lehetőséget biztosítson a fiatal hazai tehetségeknek úgy, hogy mindeközben az egészséges életmódra és táplálkozásra neveli és oktatja őket.

danone-foci

„Azzal, hogy egy világversenyen, valós nemzetközi megméretés lehetőségét kínáljuk fel a csapatoknak, azt szeretnénk megmutatni a tehetséges fiataloknak, hogy ha valóban hisznek az álmaikban, azok valósággá válhatnak” – mondta Paolo Maria Tafuri, a Danone HCS régió ügyvezető igazgatója a focikupa magyar, nemzeti előválogatójának megnyitóján. „A vállalatunk által szervezett torna célja kettős, ugyanis amellett, hogy magyar bajnokot avatunk a tornán, akik további 31 országgal mérhetik össze erejüket a nemzetközi döntőn, azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy egészséges életvitellel mindennapi céljainkat is könnyebb megvalósítani” – tette hozzá az igazgató.

A Danone Nemzetközi Junior Focikupát 15 éve rendezi meg rendszeresen a vállalatcsoport, A kupában eddig mintegy 2,5 millió gyermek vett részt világszerte. A Focikupa nemzetközi fővédnöke Zinédine Zidane, a résztvevő országokból pedig olyan neves labdarúgók és edzők álltak a kezdeményezés mellé, mint Michael Ballack, Vincente Del Bosque, David Trezeguet, Dimitar Berbatov, Cafu, Maksim Shatskikh vagy Blaise Matuidi.

Amellett, hogy a focikupán résztvevő csapatok a hétvégén a finnek ellen győztes mérkőzéssel záró magyar labdarúgó válogatott, köztük Dárdai Pál, Stieber Zoltán, Király Gábor és Dzsudzsák Balázs által is dedikált különdíjakban részesültek, a legjobb kapust, a legjobb játékost és a gólkirályt egyéni díjakkal jutalmazta Danone. A legjobb jobb hátvéd egy Buzánszky Jenő által aláírt labdát vihetett haza, emellett pedig a Danone Fair Play díj is kiosztásra került.

Kapcsolódó cikkeink