A vasárnapi boltzár ezúttal kötelező

Szerző: Trademagazin Dátum: 2022. 10. 18. 11:48

Ez vasárnap pont október 23.-ra esik,  a magyar vásárlóknak tehát fel kell készülniük arra, a hét többi napján kell elintézniük a nagybevásárlást.  2022-ben ez egyébként a 3. ünnep, ami vasárnapra esik, de nem az utolsó.

Ezúttal a nemzeti ünnep esik vasárnapra

Régóta fő szabály, hogy nemzeti ünnepnapon az üzletek zárva tartanak hazánkban. Éppen ezért nem lesz ez másképp október 23-án sem. Ez azt jelenti, hogy a bevásárlóközpontok boltja, barkácsüzletek, vagy éppen a legnagyobb kiskereskedelmi hálózatok, úgy mint a Tesco, Auchan, Lidl, Spar, Aldi, Penny mind vagy szinte a legtöbb boltja nem fog kinyitni ezen a napon.

Érdemes megjegyezni, hogy a CBA, illetve a Príma hálózat, valamint a Coop és a Reál boltjai üzletenként eltérő nyitvatartással működnek az ünnepi időszakban, érdemes az interneten vagy az üzletekben kihelyezett tájékoztatók által tájékozódni az adott bolt nyitvatartásáról. Azt is ki kell emelni, hogy például az OMV Spar express üzletek is egyfajta kivételt képeznek, azok ugyanis ünnepnapok alatt is nyitva lehetnek. De a jogszabály szerint nyitva tartó kivételek lesznek még:

  • a benzinkutak,
  • az önálló virágboltok,
  • az újságosok,
  • az édességboltok,
  • a kisebb, jellemzően nonstop üzemelő boltok, illetve a trafikok, ha a tulajdonos vagy a családtagja áll a pult mögé – mutat rá a Pénzcentrum friss cikkében.

Kapcsolódó cikkeink