A vásárlók egy része nem tudja, hogy a margarin nem tejből készül

Szerző: trademagazin Dátum: 2007. 02. 23. 00:00

Telítettlen zsírsavból már jól, vásárlói tájékoztatásból kevésbé fényesen állnak az itthon kapható margarinok.

A héten rendezett élelmiszeripari tájékoztatón elhangzott,
ma már jellemzően nem hidrogénezett alapanyagot – pálmamagot és kókuszolajat –
használnak fel termékeikhez a nagy margaringyártó cégek, mert a régebben
használt hidrogénezett növényi olajokról kiderült, hogy fogyasztásuk ugyanúgy
növeli a koleszterinszintet, mint a telített zsírsavak fogyasztása.   

Az új eljárásnak köszönhetően csaknem tíz éve már egy
százalék alatt a margarinok transzzsírtartalma, ami megfelel a WHO – az
Egészségügyi Világszervezet – által ajánlott mértéknek.

A beszélgetésen szóba került, hogy a magyar vásárlók egy
része nincs azzal tisztában, hogy a margarin nem tejtermék – hiszen legtöbbször
a vaj-, tej- és túrófélék között kínálják őket a boltok. Problémát okoz az is,
hogy gyakran alig olvashatóan van feltüntetve egyes termékeken az összetétel. 

 

Kapcsolódó cikkeink