A vásárlók egy része nem tudja, hogy a margarin nem tejből készül
Telítettlen zsírsavból már jól, vásárlói tájékoztatásból kevésbé fényesen állnak az itthon kapható margarinok.
A héten rendezett élelmiszeripari tájékoztatón elhangzott,
ma már jellemzően nem hidrogénezett alapanyagot – pálmamagot és kókuszolajat –
használnak fel termékeikhez a nagy margaringyártó cégek, mert a régebben
használt hidrogénezett növényi olajokról kiderült, hogy fogyasztásuk ugyanúgy
növeli a koleszterinszintet, mint a telített zsírsavak fogyasztása.
Az új eljárásnak köszönhetően csaknem tíz éve már egy
százalék alatt a margarinok transzzsírtartalma, ami megfelel a WHO – az
Egészségügyi Világszervezet – által ajánlott mértéknek.
A beszélgetésen szóba került, hogy a magyar vásárlók egy
része nincs azzal tisztában, hogy a margarin nem tejtermék – hiszen legtöbbször
a vaj-, tej- és túrófélék között kínálják őket a boltok. Problémát okoz az is,
hogy gyakran alig olvashatóan van feltüntetve egyes termékeken az összetétel.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A nagy élelmiszerláncok többsége nyitva tartja üzleteit december 24-én délig
A nagy élelmiszerláncok többsége nyitva tartja üzleteit december 24-én, a…
Tovább olvasom >Fogyasztóvédelmi kiválóságok díjazása: elismerték a 2024. év legjobbjait
Az idei év kiemelkedő fogyasztóvédelmi referensei és különdíjazottjai vehették át…
Tovább olvasom >KSH: az ipari termelés 0,2 százalékkal mérséklődött októberben
Októberben az ipari termelés volumene 0,2, munkanaphatástól megtisztítva 3,1 százalékkal…
Tovább olvasom >