A vásárlók egy része nem tudja, hogy a margarin nem tejből készül
Telítettlen zsírsavból már jól, vásárlói tájékoztatásból kevésbé fényesen állnak az itthon kapható margarinok.
A héten rendezett élelmiszeripari tájékoztatón elhangzott,
ma már jellemzően nem hidrogénezett alapanyagot – pálmamagot és kókuszolajat –
használnak fel termékeikhez a nagy margaringyártó cégek, mert a régebben
használt hidrogénezett növényi olajokról kiderült, hogy fogyasztásuk ugyanúgy
növeli a koleszterinszintet, mint a telített zsírsavak fogyasztása.
Az új eljárásnak köszönhetően csaknem tíz éve már egy
százalék alatt a margarinok transzzsírtartalma, ami megfelel a WHO – az
Egészségügyi Világszervezet – által ajánlott mértéknek.
A beszélgetésen szóba került, hogy a magyar vásárlók egy
része nincs azzal tisztában, hogy a margarin nem tejtermék – hiszen legtöbbször
a vaj-, tej- és túrófélék között kínálják őket a boltok. Problémát okoz az is,
hogy gyakran alig olvashatóan van feltüntetve egyes termékeken az összetétel.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Annyi a Temunak és Sheinnek Európában is?
Az amerikai kereskedelmi szigorítások hatására újabb kihívás előtt áll az…
Tovább olvasom >A SZÉP-kártya, az egészségpénztári tagság és az áruhitel is növeli a költési hajlandóságot
A Széchenyi Pihenőkártya mindennapok része: a SZÉP kártya tulajdonos magyarok…
Tovább olvasom >Legalább 16 százalékos drágulást érez a fiatalok fele
Átlagosan 19 százalékos inflációt érzékeltek a fiatalok idén februárban, de…
Tovább olvasom >