A vásárlók egy része nem tudja, hogy a margarin nem tejből készül
Telítettlen zsírsavból már jól, vásárlói tájékoztatásból kevésbé fényesen állnak az itthon kapható margarinok.
A héten rendezett élelmiszeripari tájékoztatón elhangzott,
ma már jellemzően nem hidrogénezett alapanyagot – pálmamagot és kókuszolajat –
használnak fel termékeikhez a nagy margaringyártó cégek, mert a régebben
használt hidrogénezett növényi olajokról kiderült, hogy fogyasztásuk ugyanúgy
növeli a koleszterinszintet, mint a telített zsírsavak fogyasztása.
Az új eljárásnak köszönhetően csaknem tíz éve már egy
százalék alatt a margarinok transzzsírtartalma, ami megfelel a WHO – az
Egészségügyi Világszervezet – által ajánlott mértéknek.
A beszélgetésen szóba került, hogy a magyar vásárlók egy
része nincs azzal tisztában, hogy a margarin nem tejtermék – hiszen legtöbbször
a vaj-, tej- és túrófélék között kínálják őket a boltok. Problémát okoz az is,
hogy gyakran alig olvashatóan van feltüntetve egyes termékeken az összetétel.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Országos fogyasztóvédelmi ellenőrzés indult a visszaváltási díjakról
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >KSH: júliusban az előző év azonos időszakához mérten 1,0 százalékkal mérséklődött, az előző hónaphoz képest 2,0 százalékkal bővült az ipari termelés
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Németországban gyorsult az infláció augusztusban
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >