A vártnál több lett a Hungexpo árbevétele tavaly

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 01. 23. 11:00

A Hungexpo Zrt. tavalyi árbevétele 2,9 milliárd forint volt, kevesebb az előző évi 3,05 milliárd forintnál, de 15 százalékkal több a vártnál – mondta Ganczer Gábor vezérigazgató pénteken sajtótájékoztatón Budapesten.

hungexpoAz árbevétel csökkenésének oka, hogy a páros évek – az OMÉK kiállítás elmaradása miatt – mindig rosszabbak, mint a páratlanok – tette hozzá.

A cég árbevételének 71 százaléka származott saját kiállításokból tavaly, szemben az egy évvel korábbi 64 százalékkal. Az árbevétel többi része a vendég-rendezvényekből és a konferenciákból származott.

A vásárvárosba tavaly 500 ezren látogattak ki, a 2 ezer kiállító pedig összesen több mint 100 ezer négyzetmétert bérelt – ismertette Ganczer Gábor.

Az MTI kérdésére elmondta, idei árbevételét 3 milliárd forint fölé, a 2013. évinél többre tervezi a Hungexpo.

Akárcsak tavaly, az Agromashexpo lesz az idén is a legnagyobb kiállítás.

Az idén 20 kiállítást rendez a Hungexpo. A nagyobbak közé tartozik a február végi Utazás, az áprilisi építőipari Construma, továbbá az októberi autóbeszállítói Automotive kiállítás.

Az idei rendezvények közül az ENSZ nemzetközi telekom konferenciáját emelte ki a vezérigazgató. Erre 6 ezren érkeznek októberben a vásárvárosba. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink