A vártnál nagyobb nyereségről, de kisebb bevételről számolt be a Coca-Cola

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 07. 22. 11:30

A vártnál valamivel magasabb nyereséget ért el a Coca-Cola a második negyedévben, viszont a bevételek alakulása csalódást okozott. Az idei kilátásokkal kapcsolatban is pesszimistább lett a menedzsment.

Coca-Cola2

Az elemzői várakozásoktól elmaradó bevételről számolt be a Coca-Cola. A társaság bevételei 1%-kal csökkentek a második negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva: 12,57 milliárd dollárra rúgtak, miközben az elemzők 12,83 milliárd dollárra számítottak. Az értékesítési volumen 3%-kal emelkedett globálisan. Észak-Amerikában stagnáltak az eladások, viszont a nemzetközi értékesítések növekedése segített.

A Coca-Cola nettó eredménye az egy évvel ezelőtti 2,68 milliárd dollárról 2,6 milliárd dollárra csökkent. Egy részvényre jutó eredménye 58 cent lett, az egyszeri tételektől tisztítva 64 centet ért el, ami kismértékben, 1 centtel múlja felül az elemzői konszenzust.

A kilátásokkal kapcsolatban pesszimistább a menedzsment, a csomagoló üzletággal kapcsolatos tavalyi tranzakciók az eredetileg vártnál nagyobb hatással lesznek az idei eredményekre. “Elégedettek vagyunk azzal, ahogy haladunk, de továbbra is arra fókuszálunk, hogy visszatérjünk a fenntartható növekedéshez” – mondta a cég vezérigazgatója, Muthar Kent. (portfolio.hu)

Kapcsolódó cikkeink