A vártnál jobb tavalyi év után 2010-től eredménynövekedést vár a Henkel

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 02. 26. 00:08

A Henkel a jelen pénzügyi évtől eredményeinek figyelemre méltó javulását várja.
A vállalat bízik abban, hogy szerves árbevétel-növekedése túlteljesíti a releváns piacok eredményeit.

Kasper Rorsted, a Henkel igazgatóságának elnöke szerint 2009. kihívást jelentő év volt, ennek ellenére a vállalat hatékonyan haladt 2012-es pénzügyi céljai elérése felé.
„A Mosó- és háztartási tisztítószerek, valamint a Kozmetika üzletág javított piaci helyzetén, és tovább növelte jövedelmezőségünket. Az év során, az Adhesive Technologies üzletág sikeresen vette a gazdasági válság okozta akadályokat” – mondta Rorsted. „Erős márkáink ismét jelentősen hozzájárultak a jó teljesítményhez – például új márkánk, a Syoss a 2009-es évben a hajápolási szektor legsikeresebben bevezetett terméke volt. Erős pozícióba kerültünk, és várakozásaink szerint jelentősen javítani fogjuk eredményünket a jelenlegi pénzügyi évben.”
Tavaly a Henkel értékesítési árbevétele 13 573 millió euró volt, mely 3,9 százalékos csökkenést jelent az előző évhez képest. Az első negyedévben a gazdasági válság hatására tapasztalható jelentős visszaesést követően a további negyedévek folyamatos növekedést hoztak. A vállalat három üzletágának fejlődése igen vegyes képet mutatott. Miközben a Mosó- és háztartási tisztítószerek és a Kozmetika üzletág nagyon jól teljesített (a szerves növekedés 2,9, illetve 3,5 százalék volt), az Adhesive Technologies üzletág 10,2 százalékos szerves visszaesést mutatott a fő megrendelő iparágakban világszerte tapasztalható problémák miatt.
Az üzemi eredmény (EBIT) 38,6 százalékkal 779 millió euróról 1 080 millió euróra nőtt.
Kapcsolódó cikkeink