A várakozásoknak megfelelő gyorsjelentést közölt a Coca-Cola

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 10. 18. 14:10

A várakozásoknak közel megfelelő eredményekről számolt be a Coca-Cola harmadik negyedéves gyorsjelentésében: az egyszeri tételek hatásait kiszűrve 1,03 dolláros egy részvényre jutó nyereséget ért el, miközben a piacok 1,02 dollárra számítottak. A menedzsment közlése szerint a cég “elégedett” az eredményekkel.

Az egy évvel ezelőtti 8,43 milliárd dollárról 12,25 milliárd dollárra ugrott a Coca-Cola bevétele 2011 harmadik negyedévében, ami kisebb pozitív meglepetést okozott, az elemzői konszenzus alapján ugyanis 12,02 milliárd dolláros bevételre számítottak a piacok. A hatalmas bevételnövekedés mögött a Coca-Cola Enterprises bekonszolidálása áll elsősorban. A devizaárfolyam változások 5%-kal segítették felfelé a bevételeket, de az értékesítési volumen is növekedett a harmadik negyedévben: 5%-os dinamikát mutatott az előző év azonos időszakához viszonyítva.

A bevételek 45%-os növekedése mellett a társaság profitja viszont mindössze 8%-kal emelkedett: az egy évvel ezelőtti 2,06 milliárd dollárról 2,22 milliárd dollárra növekedett. Az egyszeri tételek hatásait kiszűrve 1,03 dolláros egy részvényre jutó eredményről számolt be a vállalat, ami megfelelt a piaci várakozásoknak – írja a portfolio.hu.

Kapcsolódó cikkeink