A Valser címkementes palackokat vezet be
Új fenntarthatósági szabványok a Coca-Cola HBC Svájcnál: A Valser az első svájci ásványvíz, címkementes palackkal. Ezzel az újítással csomagolóanyagot takaríthatunk meg, és újabb akadályt győzhetünk le a teljes körforgásos gazdaság felé vezető úton.
A Valseregy újabb innovációval hívja fel az emberek figyelmét a fenntarthatóság fontosságára: piacra dobta az első svájci ásványvizet, amely 100%-ban újrahasznosított PET-ből (rPET) készült palackokat használt, most pedig a címke mellőzésével újabb mérföldkőhöz érkezett a fenntarthatóság és a körkörös gazdaság felé vezető úton. Az első Valser címkementes termékek – Valser Sparkling, Valser Still és Valser Still Calcium & Magnesium – már elérhetőek és tesztelés alatt állnak a piacon. A címkék elhagyása lehetővé teszi a felhasznált csomagolóanyag mennyiségének további csökkentését, ami kevesebb hulladékot és CO2-kibocsátást jelent. A termékinformáció és a logó a palackon van feltüntetve, dombornyomással. A kiskereskedelmi értékesítéshez szükséges vonalkód most a kupak tetején található.
Forrás: Coca-Cola HBC
Kapcsolódó cikkeink
Fenntartható csomagolás: fókuszban az újrahasznosítás és a körforgásos gazdaság
A csomagolás az ellátási lánc egyik kulcseleme, ahol a fenntarthatóság…
Tovább olvasom >DRS-rendszer Magyarországon: tanácsok a sikeres visszaváltáshoz
2024. január 1-jén indult el Magyarországon a DRS (Deposit Return…
Tovább olvasom >Start-uppal együttműködve kínál fenntarthatóbb kávét a német Kaufland
A Cotierra nevű startuppal együttműködésben törekszik a Kaufland arra, hogy…
Tovább olvasom >További innovációs termékek
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >