A Vajda-Papíré az Év Gyára 2021 díj

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2022. 05. 11. 11:19

A Vajda-Papír dunaföldvári gyáregységének ítélték oda az Év Gyára 2021 fődíjat, a melyet a cég képviselői Pomázi Gyulától, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elnökétől vettek át – közölte a Vajda-Papír Csoport szerdán az MTI-vel.

 

A Vajda-Papír dunaföldvári gyáregysége nyerte az Év Gyára 2021 fődíját

A közlemény szerint a GyártásTrend Magazin és kiadója, a PPH Media Kft. által kiírt Év Gyára versenyen összetett szempontrendszer alapján értékelték a jelentkező gyártó vállalatokat.

Vajda Attila ügyvezető igazgató a közlemény szerint kiemelte: hogy több kategóriában – termelés, legjobb menedzsment folyamatok, energiahatékonyság, ipar 4.0, innováció – pályáztak. Szerinte a kiváló kollektívának, az üzemi dolgozóknak köszönhető, hogy az elmúlt években zajló modernizáció és fejlesztések eredményeit az auditbizottság elé tárva több kategóriában is a legjobbak lehettek és a fődíjat is elnyerhették a dunaföldvári gyáregységükkel.

Integrált termelési struktúrában működnek, azaz az alappapír gyártás és feldolgozás egy vállalatcsoporton belül történik. A cégcsoport 2018 óta saját maga termeli dunaföldvári üzemében a gyártáshoz szükséges higiéniai alappapír jelentős részét. 2022 nyarára pedig elkészül a Vajda-Papír újabb gyáregysége is Dunaföldváron, így a csoport háromszorosára növeli alappapír gyártási kapacitásait, a vállalat további növekedését világszínvonalú alappapírgyártó-géppel biztosítják majd – közölte az ügyvezető igazgató.

A Vajda-Papír Csoport árbevétele 2021-ben 52 milliárdról 57 milliárd forintra nőtt. A tíz százalékos forgalom növekedés döntő részét a magyarországi gyárak termelték, a norvégiai leányvállalat 16,7 milliárddal járult hozzá a teljesítményhez. A csoport EBITDA-ja (kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) 2,7 milliárd, adózás előtti eredménye 1,5 milliárd forint lett. Az eredményekben az export növekedése és a termékválaszték bővülése egyaránt szerepet játszott – áll a közleményben. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink