A vadhúst népszerűsíti az agrártárca
Az Agrárminisztérium sokat dolgozik azon, hogy a vadhús a közétkeztetésben is nagyobb szerepet kapjon – mondta Bitay Márton Soponyán, a XII. Vadgasztronómiai Fesztiválon.
Az Agrárminisztérium közleménye szerint a földügyekért felelős államtitkár hangsúlyozta: ennek egyik feltétele, hogy minél többen megismerkedjenek a vadhúsok ízével, és meg is kedveljék azt, amiben sokat segíthetnek a vadgasztronómiai fesztiválok.
Ezeken válhatnak népszerűbbé az olyan vadhúsok, mint a szarvas, az őz, a vaddisznót vagy a muflon – tette hozzá Bitay Márton a Vadex Mezőföldi Erdő és Vadgazdaság Zrt. szervezésében évről évre megvalósuló rendezvényen.
A közlemény szerint a vadhús magas ásványi anyag- és rost tartalmú, alacsony zsírtartalmú élelmiszer, amely számos fontos vitamint tartalmaz. Ezen tulajdonságainak köszönhetően előkelő helyet foglal el az egészséges élelmiszerek piramisán.
A Fejér megyei fesztiválon az ország legjobb szakácsai mérték össze tudásukat, így a résztvevőknek valódi kulináris élményekben lehetett részük.
Az államtitkár szólt arról is, hogy a Vadex Zrt.-nél a belföldi kiskereskedelmi forgalomban értékesített vadhús mennyisége tavaly meghaladta a 70 500 kilogrammot, jelentősen nőtt a 2016-os 61 600 kilogrammhoz képest. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Utcai gasztrofesztivál, vacsoraestek és fesztiválos ételrendelés a SopronFesten
A SopronFest Gourmet programjainak keretében, egy héten át városszerte a…
Tovább olvasom >Három új menüsorral újít a Michelin-ajánlott szarvasi bisztró
Három új degusztációs menüsorral újult meg a Michelin Guide Bib…
Tovább olvasom >Új szintre emelik a balatoni gasztronómiát: megoldást hozhat a szezonalitásra és a munkaerőhiányra a Balatoni Kulináris Műhely
A térség éttermei, borászatai és szakképző intézményei közösen alakították ki…
Tovább olvasom >További cikkeink
Mindent a házi kedvencnek! – Euromonitor International 2025
A globális kisállatgondozási piac 2025-ben várhatóan eléri a 215 milliárd…
Tovább olvasom >Háromból két fogyasztó jobb vásárlási élményre számít
Egy friss felmérés szerint a fogyasztók és az üzleti vezetők…
Tovább olvasom >IDEAAL™: Versenyképes fehérjekészítmény hazai szereplőktől
Egy közös kutatásfejlesztési projekt, három szereplő, egy egyedülálló tejfehérje-készítmény –…
Tovább olvasom >