A túró- és savóital gyártását fejlesztette a Sole-Mizo
A Sole-Mizo Zrt. uniós támogatással modernizálta túró- és savóital gyártását egy 1,8 milliárd forintos költségvetésű projekt keretében. A Bonafarm-csoporthoz tartozó cég a 845 millió forintos európai uniós és kormányzati támogatással megvalósult fejlesztéssel elsősorban a hazai piacokon szeretne jelentősebb pozíciót szerezni.
A tavaly februárban indult és most zárult projekt során az élelmiszer-ipari cég házon belül például olyan kutatásokat végzett, és hajtott végre technológiai fejlesztéseket, amelyek természetes enzimek és enzimpreparátumok segítségével csökkentik a termelési veszteséget, miközben a termékek beltartalma és élvezeti értéke javult.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A nagy élelmiszerláncok többsége nyitva tartja üzleteit december 24-én délig
A nagy élelmiszerláncok többsége nyitva tartja üzleteit december 24-én, a…
Tovább olvasom >Fogyasztóvédelmi kiválóságok díjazása: elismerték a 2024. év legjobbjait
Az idei év kiemelkedő fogyasztóvédelmi referensei és különdíjazottjai vehették át…
Tovább olvasom >KSH: az ipari termelés 0,2 százalékkal mérséklődött októberben
Októberben az ipari termelés volumene 0,2, munkanaphatástól megtisztítva 3,1 százalékkal…
Tovább olvasom >