A túró- és savóital gyártását fejlesztette a Sole-Mizo
A Sole-Mizo Zrt. uniós támogatással modernizálta túró- és savóital gyártását egy 1,8 milliárd forintos költségvetésű projekt keretében. A Bonafarm-csoporthoz tartozó cég a 845 millió forintos európai uniós és kormányzati támogatással megvalósult fejlesztéssel elsősorban a hazai piacokon szeretne jelentősebb pozíciót szerezni.
A tavaly februárban indult és most zárult projekt során az élelmiszer-ipari cég házon belül például olyan kutatásokat végzett, és hajtott végre technológiai fejlesztéseket, amelyek természetes enzimek és enzimpreparátumok segítségével csökkentik a termelési veszteséget, miközben a termékek beltartalma és élvezeti értéke javult.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
GKI Elemzés: EU-s források nélkül csak döcögne a hazai gazdaság
Idén május 1-én ünnepeljük uniós csatlakozásunk 21. évfordulóját. EU-s tagságunknak…
Tovább olvasom >NGM: mindig fellépünk az indokolatlan áremelés ellen, a következő hónapokban tovább csökkenhet az infláció
Áprilisban az infláció mértéke 4,2 százalékra, míg az élelmiszerinflációé 5,4…
Tovább olvasom >A vártnál magasabb lett az április infláció
Áprilisban 4,2 százalékos volt az éves infláció, havi szinten pedig…
Tovább olvasom >