A túró- és savóital gyártását fejlesztette a Sole-Mizo
A Sole-Mizo Zrt. uniós támogatással modernizálta túró- és savóital gyártását egy 1,8 milliárd forintos költségvetésű projekt keretében. A Bonafarm-csoporthoz tartozó cég a 845 millió forintos európai uniós és kormányzati támogatással megvalósult fejlesztéssel elsősorban a hazai piacokon szeretne jelentősebb pozíciót szerezni.
A tavaly februárban indult és most zárult projekt során az élelmiszer-ipari cég házon belül például olyan kutatásokat végzett, és hajtott végre technológiai fejlesztéseket, amelyek természetes enzimek és enzimpreparátumok segítségével csökkentik a termelési veszteséget, miközben a termékek beltartalma és élvezeti értéke javult.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Júniusban lassult a termelői árak éves csökkenése Németországban
Németországban a termelői árak 1,6 százalékkal csökkentek júniusban az egy…
Tovább olvasom >Erősebb félévet zártak a vidéki szálláshelyek, mint tavaly
A turizmus 2023-ban vett lendülete továbbra is érezteti hatását. A…
Tovább olvasom >Már minden Auchan-áruházban lehet muncholni
Május elejétől már minden Auchanban az eredeti árhoz képest akár…
Tovább olvasom >