A turizmusnak komoly kihívást jelent a járvány

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2020. 02. 03. 10:20

Az idegenforgalomnak komoly kihívást jelent a koronavírus-járvány, amelynek lehetnek a turizmuson túlmenő gazdasági hatásai is – mondta Halmai Péter egyetemi tanár az M1 aktuális csatornán.

 

A közgazdász közlése szerint az amerikai-kínai kereskedelmi viták enyhülése ígéretesebbé tette a világgazdasági kilátásokat. A koronavírus megjelenése nem várt tényező, amely kedvezőtlen irányú eltérést jelent azokhoz a gazdasági folyamatokhoz képest, amelyeket előzetesen prognosztizáltak – magyarázta.
Halmai Péter jelezte, hogy a gazdasági következmények átgondolása jelenleg még tart. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a járvány terjedésének sebessége, jellege, a probléma kezelésének módja hatással lehet a gazdaságra.
Fontos lenne lassítani a vírus terjedését, kézben tartani a folyamatokat, mert akkor a gazdasági következmények is kezelhetők lesznek – fejtette ki.
A jelenlegi ismeretek szerint a világgazdaság folyamataiban nagyon drámai eltérésre nem kell számítani, de ez nem lehetetlen – jegyezte meg a szakértő. (MTI)

 

Kapcsolódó cikkeink