A TriGánit nem tett le a Westend II-ről

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 05. 24. 12:42

Európa egyik legnagyobb, többségi magyar tulajdonban lévő ingatlanberuházója, a TriGránit 2011-es tervei között szerepel, hogy júniusban újraindul a WestEnd II fejlesztésének előkészítése – írja az Ingatlan és Befektetés. A lap szerint az utóbbi másfél évben több mint 36 millió euró (9,7 milliárd forint) osztalékot fizetett ki a cég.

A Nyugati pályaudvar szomszédságában lévő Westendtől északra tervezik felépíteni a 300 000 négyzetméteres új plázát, ám Demján Sándor már többször kénytelen volt elhalasztani a beruházást. Az építés előkészítéséről már nagyjából tíz éve beszéltek, 2006-ban úgy tűnt tűnt, hamarosan elindul az építkezés. Két évvel később, 2008 végén viszont úgy, hogy talán örökre látványterveken marad, a TriGránit ugyanis több beruházást kénytelen volt leállítani.

Mostanra már látszik, írja az Ingatlan és Befektetés a cég által készített összeállítás alapján, hogy a TriGranit a gazdasági válság ellenére is jelentős sikereket könyvelhetett el az elmúlt bő két évben, köszönhetően a környező országokban végrehajtott fejlesztéseknek. 2009 februárjában átadták a Zagreb Arenát, majd 2010 novemberében a 200 000 négyzetméteres Arena Centart. Még szintén 2009-ben elkészült a 240 000 négyzetméteres krakkói Bonarka Centert, aminek elkészítése után néhány hónappal egy 50 000 négyzetméteres irodaház építését kezdték el.


Az idei beruházások és tervek között a Westend II mellett szerepel a 140 ezer négyzetméteres Poznan City Center és a 200 ezer négyzetméteres ljubljanai Emonika City Center építése. Előbbi munka idén tavasszal indult el, utóbbi várhatóan decemberben fog. Persze, bár erről az összeállításban nem esik szó, nemcsak sikerek voltak az elmúlt években: az Index szerint elakadtak Demján romániai terjeszkedési tervei, és a szlovákiai kaszinóváros megvalósításával is vannak gondok – írja a portfolio.hu.

Kapcsolódó cikkeink