A Trigánit megkezdte a poznani bevásárlóköpont felépítését

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 01. 18. 12:05

A TriGranit kedden ünnepélyes alapkőletétellel megkezdte a poznani főpályaudvar melletti bevásárlóközpont építését, a negyedmilliárd eurós nagy-lengyelországi befektetés második szakaszának átadását 2013. végére tervezik.

Az ünnepségen Ryszard Grobelny, a város polgármestere is részt vett, akinek Kiss Róbert lengyelországi magyar nagykövet átadta a Magyarországi Érdemrend tiszti keresztjét. A beruházó TriGranitot Demján Sándor elnök és Török Árpád vezérigazgató, míg a lengyel vasutakat (PKP) Maria Wasiak vezérigazgató képviselte.

A többségi magyar tulajdonú vállalat képviselői hangsúlyozták, hogy Lengyelország kiemelt célpontja cégük ingatlanfejlesztési tevékenységének. Az országban megvalósult fejlesztések értéke megközelíti az 1 milliárd eurót.

A poznani 119 millió euró értékű beruházás előkészítése 2008-ban kezdődött. A megállapodások alapján a lengyel partner (PKP) egy 4 hektáros területet bocsátott a TriGranit rendelkezésére, a szükséges engedélyekkel együtt, a beruházás terveit és anyagi forrásait a TriGranit biztosítja.

A bruttó 93 ezer négyzetméteren épülő létesítmény megvalósítását 2011-ben kezdték. A teljes integrált közlekedési csomópontot (vasút- és buszpályaudvart) a júniusban kezdődő lengyel-ukrán szervezésű futball Eb előtt tervezik átadni. Az építkezés második szakaszában egy csaknem 150 ezer négyzetméteres (GBA) bevásárlóközpontot hoznak létre, amely a város legnagyobb kereskedelmi egysége lesz.
(mfor.hu)

Kapcsolódó cikkeink