A topmenedzserek szívesen dolgoznának az Unilevernél

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 03. 22. 13:54

A bankok, az FMCG- (gyorsan forgó fogyasztási cikk) szektor vállalatai, valamint a nagy gyártó cégek számítanak a legjobb munkahelynek a vezetők számára – derül ki a Hay Group legfrissebb globális felméréséből, amely szerint a részt vevő vállalatok közül a legjobbak már kezdenek kilábalni a válságból.

„A sikeres cégek a szervezet minden szintjéről táplálkoznak új ötletekkel” – kommentálta az eredményeket Georg Vielmetter, a Hay Group vezetési és szervezési részlegének regionális vezetője. Hozzátette: ennek köszönhetően a cégek elmozdulnak a tisztán hierarchiára épülő szervezeti struktúráktól, így több a lehetőség az önálló döntéshozatalra és az együttműködésen alapuló vezetésre.

A világ 96 országában megkérdezett közel négyezer topmenedzser a felmérés keretében egyrészt saját cégét értékelte, másrészt megjelölt olyan vállalatokat, amelyek a vezetőség szempontjából példaértékűnek tekinthetők. A tíz legjobb vállalat végleges rangsora e két értékelés összegzésével alakult ki.

Eszerint Európában az Unilever, valamint két spanyol cég, a Banco Santander és a Telefónica telekommunikációs konszern tekinthető a legjobb munkahelynek. Az irányadó társaságok sikeres működésének záloga, hogy az egyes vezetők jellemzően a vállalat többi részlegével és más vezetőkkel szoros együttműködésben fejlesztik az üzleti lehetőségeket, illetve, hogy külön program létezik a vezetők nemzetközi tapasztalatainak fejlesztésére – írja a Világgazdaság Online.

Kapcsolódó cikkeink