Tokaj-Hegyalján év borászát választottak

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 05. 23. 14:34

Puklus Péter, a Tokaj Kereskedőház Zrt. főborásza lett a tokaj-hegyaljai borvidéken az év borásza, a 37 éves szakember az elmúlt hétvégén, a XVI. Tokaji Borvidéki Borverseny zárórendezvényén kapta meg a rangos titulust – tájékoztatott Marcinkó Ferenc, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, és a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsa elnöke.

A Tokaji Borvidék bortermelője címre a hegyközségek állíthattak jelölteket, 88 szakember többsége szavazott Puklus Péterre, így ő lett az év borásza a történelmi borvidéken.

Marcinkó Ferenc – aki egyúttal a Tokaj Kereskedőház Zrt. termelési igazgatója – elmondta, hogy Puklus Péter 2009-ben került a társasághoz főborásznak, azóta a kereskedőháznál készült borok közül huszonhét mérkőzött meg rangos nemzetközi és hazai versenyeken és jelentős sikereket értek el. Ezek közül az egyik legjelentősebb elismerést néhány hete, a világ egyik legjelentősebb borversenyén, a franciaországi Bordeaux-ban vehették át.

A fiatal borász a gödöllői Agrártudományi Egyetemen diplomázott, dolgozott Balatonbogláron, a Törley Pezsgő Pincészetnél, vezette a Hungarovin Rt. szekszárdi üzemét, majd a Garamvári Szőlőbirtok balatonlellei gazdaságának termelési igazgatója lett – írja a vallalkozoinegyed.hu.

Kapcsolódó cikkeink