A tojás sokszínű, tápláló élelmiszer!
A tojást sokan még mindig a túlzott zsír- és koleszterinbevitel felelősének tartják, pedig ezt már számos tudományos kutatás cáfolta. – Állították a szakemberek az AMC, a Baromfi Termék Tanács és a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége által a Tojás Világnapja alkalmából tartott sajtótájékoztatón.
A tojás épp olyan jó, mint az anyatej – mondják –, megtalálható benne minden olyan tápanyag, amely nélkülözhetetlen az emberi szervezet számára.
A csekély fogyasztás mögött részben tévhitek húzódnak meg. Ezek eloszlatására a AMC „Uzsonna, ahogy anya csinálja” címmel indított kampányt: az iskolakezdés kapcsán elsősorban az édesanyák figyelmét hívja fel arra, hogyan készíthetnek magyar baromfi- és tojástermékekből egészséges tízórait, uzsonnát családtagjaiknak.
A tojás keresletének csökkenése természetesen visszavezethető az árak jelentős növekedésére is, annak ellenére, hogy a tojás még mindig a legolcsóbb fehérjeforrásnak számít.
A tojástermelés és -fogyasztás az elmúlt 10 év során fokozatosan csökkent hazánkban, a KSH adatai szerint ezek a számok 2010-ben 2,8 Mrd, illetve 235 db/fő voltak.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Balatoni Turizmus Szövetség: kiemelkedő forgalomnövekedést hozhat a húsvéti hosszú hétvége a Balaton régióban
A szállodák előfoglalási adatai szerint a Balaton régió turizmusában kiemelkedő…
Tovább olvasom >A Magyar Fagylalt Napján idén több száz cukrászdában várják a családokat
2025. május 8-án ismét megrendezik a Magyar Fagylalt Napját, amikor…
Tovább olvasom >