A tojás sokszínű, tápláló élelmiszer!
A tojást sokan még mindig a túlzott zsír- és koleszterinbevitel felelősének tartják, pedig ezt már számos tudományos kutatás cáfolta. – Állították a szakemberek az AMC, a Baromfi Termék Tanács és a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége által a Tojás Világnapja alkalmából tartott sajtótájékoztatón.
A tojás épp olyan jó, mint az anyatej – mondják –, megtalálható benne minden olyan tápanyag, amely nélkülözhetetlen az emberi szervezet számára.
A csekély fogyasztás mögött részben tévhitek húzódnak meg. Ezek eloszlatására a AMC „Uzsonna, ahogy anya csinálja” címmel indított kampányt: az iskolakezdés kapcsán elsősorban az édesanyák figyelmét hívja fel arra, hogyan készíthetnek magyar baromfi- és tojástermékekből egészséges tízórait, uzsonnát családtagjaiknak.
A tojás keresletének csökkenése természetesen visszavezethető az árak jelentős növekedésére is, annak ellenére, hogy a tojás még mindig a legolcsóbb fehérjeforrásnak számít.
A tojástermelés és -fogyasztás az elmúlt 10 év során fokozatosan csökkent hazánkban, a KSH adatai szerint ezek a számok 2010-ben 2,8 Mrd, illetve 235 db/fő voltak.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Borravaló vagy szervizdíj
Gyakran nagy bizonytalanság övezi a témát: a mára szinte mindenhol alkalmazott…
Tovább olvasom >Az NTAK-ból már látszik: 16%-kal nőtt az utazók száma az őszi szünetben
Kiemelkedő utazási kedvet hozott hazánkban az október 26. és november…
Tovább olvasom >Magyar narancs: málna nem, füge és banán igen
A klímaváltozás miatt a Kárpát-medencében olyan növényfajok tűnhetnek el, amelyek…
Tovább olvasom >