A Tesco kidobott szőlőből készült gint vezet be
A Tesco új Hyke ginjének különlegessége, hogy kidobott szőlőből, illetve annak újrahasznosításával készül a Richard Hochfeld Ltd. gyümölcsbeszállító és a Foxhole Spirits szeszgyártó együttműködésében.
A beszállító elmondása szerint a pakolás során évente mintegy 1,4 millió kosárnyi csemegeszőlő megy veszendőbe. A fürtökről a kosarak megtöltésekor „lenyirbált” friss gyümölcs komposztban, állati takarmányként, illetve más megsemmisítőben végzi.
A Foxhole spirits alapító-igazgatója elmondása szerint abszolút egyedülálló termék született, a csodás íz és megjelenés mellett fenntartható termelésből származik, mégis megfizethető. A Hyke gin íze jellegzetes, édes citrusos, sima, fűszeres és meglehetősen komplex.
Az ital március 18-tól kizárólag a Tesco 300 üzletében lesz kapható félliteres kiszerelésben. Soha jobbkor nem érkezhetett volna a Hyke. A Tesco szerint ugyanis a gin jelenleg a legnépszerűbb ital, amelynek prémium minőségű változatai iránti kereslet tavaly közel 90%-kal ugrott meg.
Kapcsolódó cikkeink
Aranyérmet nyert az Árpád Classic Gin
Az évente megrendezésre kerülő London Spirits Competition megmérettetésén aranyérmet nyert…
Tovább olvasom >AI-alapú hűtéstechnológiával csökkenti energiaköltségeit a brit Tesco
Mesterséges intelligencia (AI) alapú hűtéstechnológiát vezetett be a brit Tesco,…
Tovább olvasom >Nem sok jóra számíthatunk idén szőlő fronton
Az idei év ismét aggasztó változékonyságot hozott a szőlőtermelők számára,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben…
Tovább olvasom >Közel 2 milliárd forint összegű adomány a PENNY-től
Nagyszerű eredményeket ért el karitatív partnereivel közösen a PENNY Magyarország…
Tovább olvasom >Még egyszerűbb lesz a Lidl Plus használata
A mai nappal megújul a Lidl nagy népszerűségnek örvendő digitális…
Tovább olvasom >