A Tesco kidobott szőlőből készült gint vezet be
A Tesco új Hyke ginjének különlegessége, hogy kidobott szőlőből, illetve annak újrahasznosításával készül a Richard Hochfeld Ltd. gyümölcsbeszállító és a Foxhole Spirits szeszgyártó együttműködésében.
A beszállító elmondása szerint a pakolás során évente mintegy 1,4 millió kosárnyi csemegeszőlő megy veszendőbe. A fürtökről a kosarak megtöltésekor „lenyirbált” friss gyümölcs komposztban, állati takarmányként, illetve más megsemmisítőben végzi.
A Foxhole spirits alapító-igazgatója elmondása szerint abszolút egyedülálló termék született, a csodás íz és megjelenés mellett fenntartható termelésből származik, mégis megfizethető. A Hyke gin íze jellegzetes, édes citrusos, sima, fűszeres és meglehetősen komplex.
Az ital március 18-tól kizárólag a Tesco 300 üzletében lesz kapható félliteres kiszerelésben. Soha jobbkor nem érkezhetett volna a Hyke. A Tesco szerint ugyanis a gin jelenleg a legnépszerűbb ital, amelynek prémium minőségű változatai iránti kereslet tavaly közel 90%-kal ugrott meg.
Kapcsolódó cikkeink
A szőlő jobban bírja az aszályt, mint a kukorica
A néhány napja a hidegfronttal érkezett nagy eső csak egy…
Tovább olvasom >A magyar borok iránt jelentős külföldi keresletre számít az agrárminisztérium
Európában idén nem várható kiugróan jó szőlőtermés, ezért várhatóan jelentős…
Tovább olvasom >Az Egyesült Királyságba is megérkezett a cold brew kávés Guinness sör
Az utóbbi időben meglehetősen innovatív Guinness az Egyesült Államok után…
Tovább olvasom >További cikkeink
Háromszoros támogatás a Magyar Élelmiszerbank részére
Véget ért a Ben’s OriginalTM és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület…
Tovább olvasom >Minden negyedik vásárló használt BNPL szolgáltatást az elmúlt fél évben
A Mastercard’s World Payments Advisory™ új, több mint 50 országban végzett…
Tovább olvasom >A vártnál kevésbé javult az augusztusi befektetői hangulat az euróövezetben
A vártnál kevésbé javult a Sentix gazdaságkutató intézet augusztusi euróövezeti…
Tovább olvasom >