A Tesco kidobott szőlőből készült gint vezet be
A Tesco új Hyke ginjének különlegessége, hogy kidobott szőlőből, illetve annak újrahasznosításával készül a Richard Hochfeld Ltd. gyümölcsbeszállító és a Foxhole Spirits szeszgyártó együttműködésében.
A beszállító elmondása szerint a pakolás során évente mintegy 1,4 millió kosárnyi csemegeszőlő megy veszendőbe. A fürtökről a kosarak megtöltésekor „lenyirbált” friss gyümölcs komposztban, állati takarmányként, illetve más megsemmisítőben végzi.
A Foxhole spirits alapító-igazgatója elmondása szerint abszolút egyedülálló termék született, a csodás íz és megjelenés mellett fenntartható termelésből származik, mégis megfizethető. A Hyke gin íze jellegzetes, édes citrusos, sima, fűszeres és meglehetősen komplex.
Az ital március 18-tól kizárólag a Tesco 300 üzletében lesz kapható félliteres kiszerelésben. Soha jobbkor nem érkezhetett volna a Hyke. A Tesco szerint ugyanis a gin jelenleg a legnépszerűbb ital, amelynek prémium minőségű változatai iránti kereslet tavaly közel 90%-kal ugrott meg.
Kapcsolódó cikkeink
…azért a boróka az úr!
Világszinten a gin kategória még növekedésben van, ám a fejlődés…
Tovább olvasom >Egyre nagyobb fesztivált csapnak a gin körül
A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag…
Tovább olvasom >Komoly gondok vannak a magyar borászatban
A 2024-es év a magyar szőlészet és borászat számára nehéz…
Tovább olvasom >További cikkeink
A Pick Szeged Zrt. nyeresége csökkent, árbevétele nőtt tavaly
A Pick Szeged Zrt. adózott eredménye 2024-ben 6,7 milliárd forint…
Tovább olvasom >Átadták a Nestlé napelemparkját Szerencsen
Szerencsen átadták a Nestlé közép-európai regionális kávé- és kakaóitalpor-gyártó és…
Tovább olvasom >140 millió visszaváltott palack az ALDI-nál
Az ALDI Magyarország üzleteiben rekordmennyiségű, immár mintegy 140 millió egyszer…
Tovább olvasom >