A Tesco kidobott szőlőből készült gint vezet be
A Tesco új Hyke ginjének különlegessége, hogy kidobott szőlőből, illetve annak újrahasznosításával készül a Richard Hochfeld Ltd. gyümölcsbeszállító és a Foxhole Spirits szeszgyártó együttműködésében.
A beszállító elmondása szerint a pakolás során évente mintegy 1,4 millió kosárnyi csemegeszőlő megy veszendőbe. A fürtökről a kosarak megtöltésekor „lenyirbált” friss gyümölcs komposztban, állati takarmányként, illetve más megsemmisítőben végzi.
A Foxhole spirits alapító-igazgatója elmondása szerint abszolút egyedülálló termék született, a csodás íz és megjelenés mellett fenntartható termelésből származik, mégis megfizethető. A Hyke gin íze jellegzetes, édes citrusos, sima, fűszeres és meglehetősen komplex.
Az ital március 18-tól kizárólag a Tesco 300 üzletében lesz kapható félliteres kiszerelésben. Soha jobbkor nem érkezhetett volna a Hyke. A Tesco szerint ugyanis a gin jelenleg a legnépszerűbb ital, amelynek prémium minőségű változatai iránti kereslet tavaly közel 90%-kal ugrott meg.
Kapcsolódó cikkeink
Komoly gondok vannak a magyar borászatban
A 2024-es év a magyar szőlészet és borászat számára nehéz…
Tovább olvasom >Magasabb minőségű borokat készítene a Grand Tokaj Zrt.
A magasabb minőségi kategóriákba tartozó borok előállítására kell összpontosítania a…
Tovább olvasom >A SPAR Magyarország is letette a névjegyét Budapest egyik legnagyobb hazai gin fesztiválja mellett
A IV. Gin Market Budapest minden eddiginél több kiállítóval, impozáns…
Tovább olvasom >További cikkeink
Németországban havi szinten lassult, éves összevetésben gyorsult a nagykereskedelmi árak emelkedése februárban
Németországban februárban havi szinten lassult, éves összevetésben gyorsult a nagykereskedelmi…
Tovább olvasom >Egyensúly és szépség a mindennapokban – A Balance by Béres Alexandra termékei már elérhetők a Rossmannban
Béres Alexandra Balance márkája új szépségápolási termékekkel debütált a Rossmannban,…
Tovább olvasom >Március 14-én fogyasztóvédelmi napot tartanak az Auchan áruházak
Az Auchan Magyarország 2017-től a Covid járvány megjelenéséig minden évben…
Tovább olvasom >