A Tesco ismét Fogyatékosság-barát Munkahely elismerésben részesült

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 12. 16. 11:28

A Tesco idén harmadik alkalommal vehette át a Fogyatékosság-barát Munkahely címet, amely elismeri a vállalat fogyatékos emberek iránti elkötelezettségét. Az áruházlánc évek óta megfelel a törvényi kötelezettségnek és 5 százalék feletti létszámban alkalmaz megváltozott munkaképességű kollégákat. Ez jelenleg 960 főt jelent, akik jellemzően árellenőr, árufeltöltő és pénztáros munkaköröket töltenek be a vállalatnál.

tesco-logo

A Tesco 2010-ben elindította a Befogadó Közösség programot, mely lehetőséget teremt a fogyatékos és megváltozott munkaképességű munkavállalók minél szélesebb körű foglalkoztatására. Az áruházlánc a korábbi vállalásának eleget téve hallássérültek részére is lehetővé tette a pénztáros munkakörben történő munkavégzést. A kollégák hatékonyabb munkavégzése, és minél gyorsabb beilleszkedésének segítése érdekben saját belső képzést hoztak létre „Megváltozott munkaképességű munkatársak beillesztését segítő érzékenyítő tréning” néven, amely a céghez érkező, új belépő munkatársak bevezető képzésének része lett. Az elismerés megszerzésével az áruházlánc jogosulttá vált a Fogyatékosság-barát Munkahely logó használatára is, amely láthatóvá teszi a fogyatékos emberek iránti elkötelezettségét, valamint segít a megváltozott munkaképességű munkavállalók toborzásában.

„A következő két év célkitűzései között szerepel a központi iroda fizikai és infokommunikációs akadálymentesítése, valamint a rugalmas, otthonról történő munkavégzés feltételeinek kialakítása, hogy ezzel is segítsük a fogyatékkal élő kollégáinkat” – mondta Gergely Zoltán, a Tesco-Global Áruházak Zrt. emberi erőforrás vezetője.

„Már négy éve dolgozom a Tesco KÖKI áruházában, hallássérült kollégaként. Nagyon örülök, hiszen megváltozott munkaképességű munkavállalóként is lehetőségem nyílt arra, hogy nyolc órában dolgozhassak. A vállalatnál minden segítséget megkapok, így teljes értékű tagja lehetek a csapatnak. Szeretem a munkám, és törekszem arra, hogy a lehetőségeket kihasználva még magasabb szintre léphessek” – mondta Madarász Attila, a Tesco áruházi raktáros munkatársa.

A Fogyatékosság-barát Munkahely elismerést 2010-ben vezette be a Salva Vita Alapítvány annak érdekében, hogy segítse a fogyatékkal élő álláskeresők és a foglalkoztatásukra nyitott munkáltatók egymásra találását. A díjat idén is az Alapítvány, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Amerikai Kereskedelmi Kamara és a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület közösen ítélte meg a vállalatnak.

Kapcsolódó cikkeink