A Tesco hulladékból készült ruhákat árul

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 03. 03. 00:01

A brit üzletlánc meglepő újítással növelné népszerűségét, újrafeldolgozott alapanyagokból készülő ruhakollekcióval édesgetné magához a környezettudatos vásárlókat.

A Tesco egyre nagyobb figyelmet fordít a fenntarthatóságra, ennek jegyében jelennek meg a lánc kínálatában a Florence & Fred márkájú ruhák. Az új kollekció különlegessége, hogy újrafeldolgozással hulladékból készülnek.
A ruhák Srí Lankán készülnek, ám a sztereotípiákkal ellentétben nem egy „rabszolgatelepen”, hanem az első úgynevezett „zöld gyárban”. A textilüzemet ugyanis szigorú audit során a LEED nevű szervezet arany minősítésűre értékelte.
A hat darabból álló kínálatot a fenntarthatóságért kiálló szervezetek is üdvözölték. A Tescónak egyébként Angliában a közelmúltban egy másik fontos intézkedése is volt, megnyitották ugyanis az első carbon zero (széndioxid kibocsátás mentes) üzletüket. Igaz, a kritikusok egy része továbbra sincs elájulva az áruházlánc lépéseitől, és azt hangsúlyozzák, a vállalatnak erkölcsi kötelessége a fenntarthatóság élharcosává válni, amíg minden 7 fontból egyet az ő áruházaikban költenek el a britek – írja az mfor.hu.

Kapcsolódó cikkeink