A Tesco és Jamie Oliver közkonyhai szakácsokat támogat
A Tesco Jamie Oliverrel társulva több mint 1000 szakácsot oktat arra, hogyan hozzák ki a legtöbbet az élelmiszer-adományokból, és csökkentsék minimálisra az élelmiszer-hulladék mennyiségét. A Tesco Community Cookery Schoolban elsajátítható, hogyan készíthetők táplálkozástanilag kiegyensúlyozott ételek élelmiszer-adományokból, mi módon hasznosíthatók a szokatlan és váratlanul érkező alapanyagok, illetve nagy mennyiségű szezonális termények. A FareShare-rel együttműködésben kínált ingyenes képzésen oktatnak késhasználatot és az ételeket kiegészítő alapszószokhoz recepteket is.
A program Londonban indult, majd az év során az egész Egyesült Királyságban elérhető lesz.
A Tesco 2016-ban döntött úgy, hogy emberi fogyasztásra alkalmasnak ítélt élelmiszert működése során többé ki nem dob. A cég hetente mintegy 300 000 adagnyi élelmiszer-feleslegből készült ételt adományoz több mint 7000 közösségi és jótékonysági szervezetnek.
Kapcsolódó cikkeink
Prioritást élvez az AI a brit kiskereskedők technológiai fejlesztéseiben
A brit kiskereskedők kétharmada (67%) a mesterséges intelligenciát (MI) helyezi…
Tovább olvasom >Új lendületet kap a LoveRaw: felvásárolta a Smart Organic
A bolgár székhelyű Smart Organic felvásárolta a brit LoveRaw vegán…
Tovább olvasom >Lassul a növényi húsalternatívák piaca – visszavonulót fúj a brit Tesco
Várhatóan nem teljesíti a brit Tesco azt a 2020-ban kitűzött…
Tovább olvasom >További cikkeink
Akciók, árak, alternatívák – promóciós helyzetkép a magyar háztartásokban
Turcsán Tünde, a YouGov ügyvezető igazgatója a Promóciók Napja konferencián…
Tovább olvasom >A papírformán túl
A higiéniai papírtermékek piacán tapasztalható mozgások jól tükrözik a fogyasztói…
Tovább olvasom >Kereskedők akaszthatják meg a Kellanova Mars általi felvásárlását Európában
Versenyjogi vizsgálatot indíthat az Európai Bizottság a Mars közel 36…
Tovább olvasom >