A Tesco és Jamie Oliver közkonyhai szakácsokat támogat
A Tesco Jamie Oliverrel társulva több mint 1000 szakácsot oktat arra, hogyan hozzák ki a legtöbbet az élelmiszer-adományokból, és csökkentsék minimálisra az élelmiszer-hulladék mennyiségét. A Tesco Community Cookery Schoolban elsajátítható, hogyan készíthetők táplálkozástanilag kiegyensúlyozott ételek élelmiszer-adományokból, mi módon hasznosíthatók a szokatlan és váratlanul érkező alapanyagok, illetve nagy mennyiségű szezonális termények. A FareShare-rel együttműködésben kínált ingyenes képzésen oktatnak késhasználatot és az ételeket kiegészítő alapszószokhoz recepteket is.
A program Londonban indult, majd az év során az egész Egyesült Királyságban elérhető lesz.
A Tesco 2016-ban döntött úgy, hogy emberi fogyasztásra alkalmasnak ítélt élelmiszert működése során többé ki nem dob. A cég hetente mintegy 300 000 adagnyi élelmiszer-feleslegből készült ételt adományoz több mint 7000 közösségi és jótékonysági szervezetnek.
Kapcsolódó cikkeink
Eltávolítja a brit Lidl saját márkás termékeinek csomagolásáról a gyerekeket célzó elemeket
A brit Lidl 2025 közepéig eltávolítja saját márkás, „kevésbé egészséges”…
Tovább olvasom >Megszünteti az Asda árösszehasonlító programját
Mindösszesen egy év után megszünteti az Asda az Aldi és…
Tovább olvasom >Kivonja a piacról a Nestlé a vegán KitKat-et
A Nestlé négy év után megszünteti a vegán KitKat forgalmazását…
Tovább olvasom >További cikkeink
KSH: januárban 5,5 százalékkal haladták meg átlagosan a fogyasztói árak az előző év azonos hónapi értékeket
2024. januárhoz viszonyítva az élelmiszerek ára 6,0 százalékkal nőtt, ezen…
Tovább olvasom >Nagy Márton: A januári magasabb fogyasztói árszint átmeneti jelenség
Nagy Márton szerint elfogadhatatlan a magas élelmiszerinfláció, a kormány minden…
Tovább olvasom >NGM-szóvivő: január utolsó napjaiban már korrigáltak az árak
A KSH közlése szerint 2025. januárban a fogyasztói árak átlagosan…
Tovább olvasom >