A Tesco és Jamie Oliver közkonyhai szakácsokat támogat
A Tesco Jamie Oliverrel társulva több mint 1000 szakácsot oktat arra, hogyan hozzák ki a legtöbbet az élelmiszer-adományokból, és csökkentsék minimálisra az élelmiszer-hulladék mennyiségét. A Tesco Community Cookery Schoolban elsajátítható, hogyan készíthetők táplálkozástanilag kiegyensúlyozott ételek élelmiszer-adományokból, mi módon hasznosíthatók a szokatlan és váratlanul érkező alapanyagok, illetve nagy mennyiségű szezonális termények. A FareShare-rel együttműködésben kínált ingyenes képzésen oktatnak késhasználatot és az ételeket kiegészítő alapszószokhoz recepteket is.
A program Londonban indult, majd az év során az egész Egyesült Királyságban elérhető lesz.
A Tesco 2016-ban döntött úgy, hogy emberi fogyasztásra alkalmasnak ítélt élelmiszert működése során többé ki nem dob. A cég hetente mintegy 300 000 adagnyi élelmiszer-feleslegből készült ételt adományoz több mint 7000 közösségi és jótékonysági szervezetnek.
Kapcsolódó cikkeink
A Co-op-pal indít közös házhozszállítási szolgáltatást indít a Just Eat az Egyesült Királyságban
Az élelmiszer-házhozszállító Just Eat a brit Co-op kiskereskedelmi lánccal hivatalosan…
Tovább olvasom >Új egységes retail média platformot indít a Sainsbury’s – jön a Nectar360 Pollen
A brit Sainsbury’s bejelentette, hogy 2025 végén elindítja a Nectar360…
Tovább olvasom >Lassul a növényi húsalternatívák piaca – visszavonulót fúj a brit Tesco
Várhatóan nem teljesíti a brit Tesco azt a 2020-ban kitűzött…
Tovább olvasom >További cikkeink
Így ebédel a magyar – továbbra is húsfogyasztó nemzet vagyunk
Egy friss hazai kutatás feltárta, hogyan (nem) változott a magyar…
Tovább olvasom >Zsugorinfláció: adatbázis indul a kisebb kiszerelésekről
A fogyasztók könnyen hozzáférhető, megbízható és folyamatosan frissülő forrásból tájékozódhatnak…
Tovább olvasom >Támad a Temu: az online diszkontóriás betörne az európai élelmiszerpiacra is
A kínai Temu online piactér az olcsó elektronikai és ruházati…
Tovább olvasom >