A Tesco beszáll a filmiparba

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 01. 26. 00:00

Újabb piacon próbálkozik a brit Tesco: ezúttal a filmiparban szeretne teret hódítani magának. A tervek szerint az áruházlánc bestsellerek megfilmesítésében venne részt.

A világ egyik legnagyobb kiskereskedelmi lánca tovább bővíti portfólióját. Az áruházlánc Nagy-Britanniában foglalkozik már banki szolgáltatásokkal, rendelkezik mobiltelefon-üzletággal, érdekelt a turizmusban és – benzinkútjai révén- az energiaiparban is. A Tesco most a filmiparban lát újabb lehetőségeket.
A Sunday Times információi szerint az áruházlánc együttműködési megállapodást kötött az Amber Entertainment filmipari vállalattal. A részletekről egyelőre annyit lehet tudni, hogy a Tesco több millió fontot szán a vállalkozásra, mely első körben bestseller könyvek megfilmesítését tűzte ki célul.
A közös vállalkozás első megjelenése Jackie Collins brit írónő "Paris Connections" című thrillere lesz: a Párizsban forgatott film – hasonlóan a többi Tesco-megjelenéshez – nem lesz látható a mozikban, kizárólag DVD-n kerül forgalmazásra.
A Tesco tervei szerint több népszerű ponyvaregény-szerző, például Dick Francis, Philip Pullman és Judy Blume könyveinek megfilmesítésére is exkluzív jogokat szerez majd, így szélesítheti boltjaiban a DVD-kínálatot. Külön előnyt jelenthet, ha a filmekkel közvetlenül a könyvek mellett találkozhatnak a vásárlók, így egyszerre megvásárolhatják a kapcsolódó termékeket.
A hírek szerint az üzletlánc kizárólag a termékek marketingjével és terjesztésével foglalkozik majd, a filmek gyártásába és a forgatókönyvbe nem lesz beleszólása – írja a Penzcentrum.hu.
Kapcsolódó cikkeink