A teafőzés művészete gépi formába öntve

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 10. 20. 11:35

Képzelje el, hogy egy hűvös őszi reggelen kedvenc teájának illatára ébred. Mindezt anélkül, hogy kibújt volna a takaró alól. Ez nem fikció, az automata teafőző ugyanis magától, előre meghatározott időre készíti el a teát. „A készülék figyel arra is, amire a hagyományos teafőzés során nincs mód, – a tea típusától, és elkészítési módjától függően-megfelelő hőmérsékletre melegíti fel a vizet és csak a szükséges ideig tartja benn a filtert annak érdekében, hogy a tea megkaphassa igazi ízét és aromáját” – hívta fel a figyelmet Krakk Bálint, a Catler termékmenedzsere.

hot_tea

A Catler TM 8010-as automata teafőzőjével beállítható, hogy mikor kezdje a kanna a tartályban lévő víz melegítését, ennek köszönhetően pedig teljesen előre programozhatjuk a gépet. Mindamellett számos elkészítési paramétert adhatunk meg annak érdekében, hogy az ízlésünknek legjobban megfelelő tea várjon ránk egy hűvös reggelen.

Erőset vagy gyengét?
„A készüléken például a tea fajtájához illő – zöld, fekete, fehér, gyógynövényes vagy oolong – hőmérséklet állítható be. Ennek köszönhetően a lefőzés során a lehető leggazdagabb íz- és aromavilágot képviselő teákat készíthetjük el.” – tette hozzá Krakk Bálint. Ha azonban nem a fenti fajtáknak megfelelő hőmérsékletet szeretnénk megadni, úgy egyéni beállításokkal akár saját elképzeléseinknek is teret engedhetünk. Nem mindegy továbbá az sem, hogy az elkészíteni kívánt tea milyen erősségű. Éppen ezért lehetőség van erős, közepesen erős, vagy éppen enyhe teafőzet elkészítésére is.

Teafőzés
A tea elkészítése professzionális módón történik és mindössze néhány lépésből áll a Catler automata teafőzővel. A letisztult külsővel rendelkező készülék elsőként az előre megadott hőmérséklet szerint felmelegíti a vizet, majd a nemesacél-szűrő automatikusan lemerül, amikor a víz hőmérséklete eléri az előre beállított szintet. A tealevelek áztatását követően a teaszűrő az eredetileg beállított erősség alapján idővel kiemelkedik a vízből annak érdekében, hogy elkerülje a tealevelek további áztatását.

A TM 8010-esben az úgynevezett liftezősínhez a teaszűrőt egy elektromos mágnes rögzíti és mozgatja, ezért eltávolítása gyorsan és könnyen kivitelezhető. Emellett a készülékben a legtisztább orvosi nemesacél található, ami megakadályozza, hogy a tea aromája károsodjon a főzés során.

Teák az egész család számára
A DuranSchott üvegedénynek köszönhetően nemcsak magunknak, hanem akár az egész család számárafőzhetünk ízletes teát. A maximális megfőzhető mennyiség 1,2 liter. Ha azonban nem azonnal akarjuk a frissen készült, gőzölgő teánkat elfogyasztani, akkor a melegen tartó funkcióval akár 60 percen is megőrizhetjük azon a hőmérsékleten, amit eredetileg beállítottunk. Mindemellett a túlmelegedéstől sem kell félnünk, hiszen a készüléket automatikus kikapcsolási funkcióval is ellátták.

A 1,5 literes kanna ugyanakkor nem csak a teafőzéshez használható, hanem hagyományos vízforralóként is jó szolgálatot tehet. „A 360°-ban elforgatható talppal rendelkezőCatler teafőző professzionális kezelhetőséget és megbízható működést nyújt. Használatával ízletes és finom teák készíthetők, melyek minden reggelt meghitté varázsolnak.” – jegyezte meg a Catler termékmenedzsere.

Catler
Az ausztrál alapítású Catler1932 óta gyárt csúcskategóriás konyhai termékeket. A gyártó hazai képviselője a Fast Hungary, mely többek között a Casio, Sencor, SodaStream magyarországi forgalmazásáért is felel. A Fast csehországi anyavállalata először a Visegrádi-országokban kezdte tevékenységét, de jelenleg már Hollandiában, Dániában, Kanadában és a balkáni országokban is rendelkezik leányvállalatokkal. A Catler 2013-ban jelentős, 20-30 százalék közötti növekedést ért el a hazai piacon. A Catler termékeket elegánsan kidolgozott részletek, csúcsminőségű anyagok, a legmodernebb technológia és formatervezés jellemzi, hiszen hosszú távú használatra és a legigényesebb háztartásokba tervezték őket.

Kapcsolódó cikkeink