A támogatásra számító dohánytermelőknek sietniük kell

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 10. 05. 11:15

A dohánytermelőknek már csak 2015. október 7-ig van lehetőségük bejelentkezni a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál az új szerkezetátalakítási programhoz.

dohany

Fontos, hogy minden jogosult dohánytermelő az október 7-i jogvesztő határidőig bejelentkezzen az új programba annak érdekében, hogy igényelhesse a dohány termeléséhez rendelkezésre álló nemzeti támogatásokat. Amennyiben a programba bejelentkező dohánytermelő családi gazdaságban vagy közeli hozzátartozójával közösen termel dohányt, úgy lehetősége van a szerkezetátalakítási programban vállalt kötelezettségeit — az élőmunka ráfordítási vagy az élőmunka és árbevételi kötelezettségét együtt — legfeljebb három további személlyel megosztani.

Az MVH-nál felhívták a figyelmet arra is, hogy csak az a szerkezetátalakítási programban résztvevő dohánytermelő jelentsen be kötelezettség-megosztást, ahol ennek a feltételei teljes körűen fennállnak. Azon öt hektárnál nagyobb területen dohányt termelők, akik a bejelentéssel nem tudnak, vagy nem akarnak élni, az öt hektár fölötti rész vonatkozásában az egyéb feltételek teljesítése mellett a hektáronkénti 300 ezer forint támogatást, mint a szárítás költségeit csökkentő támogatást igénybe tudják venni, így semmilyen hátrány nem éri őket. (munkatársunktól)

Kapcsolódó cikkeink