A szürke marha legszebb árnyalatai
A kis híján kihalt szürke marha hosszú távú fennmaradásának alapfeltétele fogyasztásának népszerűsítése a gasztronómiában. A 7500 egyedet számláló teljes hazai szürkemarha-állomány több mint 15%-át, 1200 állatot tartó Kenyeres Birtok nem kevesebbre vállalkozik, mint hogy átvezeti a szürke marhát a XXI. századba, méghozzá úgy, hogy húsát kezünkbe adja hamburger formájában.
A cikk a Trade magazin 2024/8-9. lapszámában olvasható.
A húspogácsák 100%-ban saját nevelésű szürke marhából készülnek, ráadásul a burgerekbe bekerülnek az értékes húsrészek is. A tulajdonosok nemcsak a haszonállat tenyésztésével és feldolgozásával foglalkoznak, de zászlójukra tűzték a fajta népszerűsítését is a fogyasztók körében. Kenyeresék a közeljövőben tíz helyszínen szeretnének jelen lenni, emellett tervezik az ország első olyan street food éttermének megnyitását Budapesten, ahol szürkemarha-ételeket és -termékeket, például szalámikat lehet fogyasztani és vásárolni. //
Kapcsolódó cikkeink
Fenntartható flották, új kihívások
Az FMCG szektor folyamatos változásai új kihívások elé állítják a…
Tovább olvasom >Nincs többé pelenkapara: előfizetést indít a Rossmann
Kisgyermekes vásárlóinak kedveskedik a Rossmann új, előfizetéses pelenkacsomagjával. Céljuk, hogy…
Tovább olvasom >BalatonBor 2024
19 borászat közreműködésével, 100 ezer palackos mennyiségben került a piacra…
Tovább olvasom >További cikkeink
Nyáron is mindenhol ott volt a fogyasztóvédelem
A fogyasztóvédelemért felelős minisztérium és a szakmai irányítása alatt álló…
Tovább olvasom >A cél, hogy a Balaton ne csak nyári célpont legyen
A Balaton évtizedek óta a nyári kikapcsolódás ikonikus helyszíne Magyarországon.…
Tovább olvasom >Kijutott az amerikai vb-re a legjobb magyar steaksütő
Itthon még kevésbé ismert „sportág” a steaksütés, pedig nemcsak komoly…
Tovább olvasom >