A szürke marha legszebb árnyalatai
A kis híján kihalt szürke marha hosszú távú fennmaradásának alapfeltétele fogyasztásának népszerűsítése a gasztronómiában. A 7500 egyedet számláló teljes hazai szürkemarha-állomány több mint 15%-át, 1200 állatot tartó Kenyeres Birtok nem kevesebbre vállalkozik, mint hogy átvezeti a szürke marhát a XXI. századba, méghozzá úgy, hogy húsát kezünkbe adja hamburger formájában.
A cikk a Trade magazin 2024/8-9. lapszámában olvasható.
A húspogácsák 100%-ban saját nevelésű szürke marhából készülnek, ráadásul a burgerekbe bekerülnek az értékes húsrészek is. A tulajdonosok nemcsak a haszonállat tenyésztésével és feldolgozásával foglalkoznak, de zászlójukra tűzték a fajta népszerűsítését is a fogyasztók körében. Kenyeresék a közeljövőben tíz helyszínen szeretnének jelen lenni, emellett tervezik az ország első olyan street food éttermének megnyitását Budapesten, ahol szürkemarha-ételeket és -termékeket, például szalámikat lehet fogyasztani és vásárolni. //
Kapcsolódó cikkeink
Beindulnak az online előfizetéses hűségprogramok Magyarországon
Az előfizetéses hűségprogramok előnyei közül a legvonzóbb a vásárlás teljes…
Tovább olvasom >A menopauzában is segítő joghurtalternatívát dob piacra a Coconut Collab
Az új „sűrű és krémes” Protein Yog növényi eredetű, és…
Tovább olvasom >Felsőfokú borismereti képzés
Szeptembertől magyarul és angolul is elérhető borismereti és borkulturális kurzus…
Tovább olvasom >További cikkeink
Visszafogottabb eredményt hozott az ősz az idegenforgalomban
A nyári szezon növekedése után az ősz első hónapja visszafogottabb…
Tovább olvasom >Az idei első félévben is töretlenül bővült a globális hotelipar
Az előző év kiugró eredményeihez képest is képes volt tovább…
Tovább olvasom >SweeTEN 4.0
Újabb mérföldkő az ipartestület tehetséggondozó tevékenységében: a Nemzeti Tehetség Program…
Tovább olvasom >