A szürke marha legszebb árnyalatai
A kis híján kihalt szürke marha hosszú távú fennmaradásának alapfeltétele fogyasztásának népszerűsítése a gasztronómiában. A 7500 egyedet számláló teljes hazai szürkemarha-állomány több mint 15%-át, 1200 állatot tartó Kenyeres Birtok nem kevesebbre vállalkozik, mint hogy átvezeti a szürke marhát a XXI. századba, méghozzá úgy, hogy húsát kezünkbe adja hamburger formájában.
A cikk a Trade magazin 2024/8-9. lapszámában olvasható.
A húspogácsák 100%-ban saját nevelésű szürke marhából készülnek, ráadásul a burgerekbe bekerülnek az értékes húsrészek is. A tulajdonosok nemcsak a haszonállat tenyésztésével és feldolgozásával foglalkoznak, de zászlójukra tűzték a fajta népszerűsítését is a fogyasztók körében. Kenyeresék a közeljövőben tíz helyszínen szeretnének jelen lenni, emellett tervezik az ország első olyan street food éttermének megnyitását Budapesten, ahol szürkemarha-ételeket és -termékeket, például szalámikat lehet fogyasztani és vásárolni. //
Kapcsolódó cikkeink
Hamburgerkép 2025 – így esznek hamburgert a magyarok
Magyarország kedvence egyértelműen a marhahúsos hamburger, lehetőleg sok sajttal, baconnel,…
Tovább olvasom >Főként a kenyér és a hamburger ára nőtt
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss adatai szerint az elmúlt…
Tovább olvasom >Beindulnak az online előfizetéses hűségprogramok Magyarországon
Az előfizetéses hűségprogramok előnyei közül a legvonzóbb a vásárlás teljes…
Tovább olvasom >További cikkeink
Mire jó a mikrosütő még – A nap videója
Tejhabot szeretnél fél perc alatt? Vagy narancsot facsarni kisebb erőfeszítéssel?…
Tovább olvasom >Melyik a legmegterhelőbb szakma 2025-ben – A nap képe
Amíg el nem érnek egy bizonyos szintű beosztást, egészen biztosan…
Tovább olvasom >