A születésnapi torta is Borsodi dobozt formált a Miskolci Sörfesztivál megnyitóján

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 09. 06. 12:02

330 napig sör folyhatna a Hernád medrében, ugyanis kb. ennyit tesz ki az a mintegy 80 millió hl, amit napjainkig főztek a 40 éves születésnapját ünneplő Borsodi Sörgyárban. A sör volumene mellett számos, a hazai söripar fejlődését meghatározó innováció is kikerült a Bőcs határában lévő Sörgyárból, köztük az első alumíniumhordó (KEG), az első hazai dobozos sör, vagy éppen az első ízesített sör a széles körben elérhető sörök között. A 40 év alatt mintegy 3,5 milliárd Ft helyi adó befizetésével a vállalat jelentős mértékben hozzájárult a település és a környék fejlődéséhez, miközben a régió egyik kiemelt munkáltatója is. A Borsodi Sörgyár ügyvezetője, Petr Kovarik a Miskolci Sörfesztivál hivatalos megnyitóján dr. Kriza Ákossal, Miskolc megyei jogú város polgármesterével vágta fel a születésnapi tortát, ami stílszerűen egy Borsodi Sör dobozt formált.

Miskolci_Sorfesztival_1

4 méter széles pultot tudnánk telerakni korsóba töltött sörből a Föld egyenlítője körül, ha ezt a 80 millió hl-t csapolva szeretnénk kimérni. Az óriási mennyiség mellet a 40 év is nagyon hosszú idő, hiszen sokan dolgoznak ma olyanok a sörgyárban, akik a gyár átadásakor látták meg a napvilágot. A régió egyik legjelentősebb munkaadójaként a Borsodi Sörgyár az elmúlt 40 évben több száz embernek és családnak biztosítja a megélhetést és a nyugdíjas éveket.

Az elmúlt 40 évben befizetett, mintegy 3,5 milliárd Ft helyi adó a település fejlődésében is jelentős szerepet töltött be. A helyi és a pályázati forrásokból megvalósult létesítmények, közösségi kezdeményezések nemcsak a település, de a környéken lakók számára is élvezhetőek. Egyértelmű, hogy a Borsodi Sörgyában készült sör vásárlásával valamennyi fogyasztó hozzájárul a régió, a település fejlődéséhez, melyet minden vásárlási döntésnél érdemes szem előtt tartani.

A Borsodi Sörgyár munkatársai a söripar fejlődésében is létrehoztak néhány mérföldkövet. Az elsőként bevezetett KEG hordós kiszerelés a minőségi csapolt sör terjedésében kiemelten fontos szerepet töltött be.
Az első, hazai készítésű dobozos sör is a bőcsi sörgyárból került a boltok polcaira. A sör fogyasztási kultúráját forradalmasító kényelmi csomagolás mai napig megőrizte kedveltségét a fogyasztók körében. A ma már jelentős arányban visszagyűjtött alumínium csomagolás újrahasznosítható, így kevésbé terheli meg a környezetet.
A Borsodi Friss-ként megismert sörökkel a márka kategóriát teremtett, hiszen elsőként találkozhattak a fogyasztók ízesített sörrel a széles körben elérhető sörök között.

„A 40 év jó alkalom lehet a visszatekintésre, de helyette tekintsünk inkább előre, hogyan biztosítható a söripar és a sörgyártók sikere a következő évtizedekre.” – nyilatkozta Petr Kovarik, a Borsodi Sörgyár ügyvezető igazgatója.

Kapcsolódó cikkeink