A szójafehérje csökkenti a szívbetegségek kockázatát
Egy új tanulmány megállapította, hogy a szójababban található fehérje képes csökkenteni az LDL-koleszterinszintet.
A tudósok régóta ismerik a szójabab koleszterinszint-csökkentő és lipidszint-szabályozó hatását. Egy új tanulmányban került publikálásra, hogy a szójababban lévő specifikus fehérjék képesek csökkenteni az LDL-koleszterinszintet, és csökkentik az olyan anyagcsere-betegségek kockázatát, mint az érelmeszesedés – ami szívbetegséghez vezet – és a zsírmáj kialakulása. Az új kutatás kiegészíti a szója előnyeivel kapcsolatos korábbi adatokat azáltal, hogy két specifikus szójafehérjét vizsgál, amelyekről úgy gondolják, hogy ezekért az eredményekért felelősek: a glicinin és a B-konglicinin. A kutatók az utóbbit különösen jelentősnek találták.//
A cikk a Trade magazin 2023.2-3. számában olvasható
Kapcsolódó cikkeink
Évente 35 billió euróra kárt okoz az éghajlatváltozás
Az éghajlatváltozás hatásait kutató potsdami PIK Intézet (PIK) tanulmánya szerint…
Tovább olvasom >Szakértők szerint a növényi alapú fehérjék az esszenciális aminosavak teljes értékű forrásainak számítanak
Egy új tanulmány azt a tévhitet igyekszik eloszlatni, mely szerint…
Tovább olvasom >Továbbra is kedvelik a fogyasztók a sokcsatornás vásárlást
Az amerikai fogyasztók közel háromnegyede választja az omnichannel vásárlást. A…
Tovább olvasom >További cikkeink
Nem füstöltek el a grillsajtok
Bár tavaly a grillsajtok piaca egy kisebb összeomlást élt át,…
Tovább olvasom >Mit mondanak a vásárlók az új kereskedelmi eszközökről?
A Consumer Panel Hungary GfK–YouGov év elején megkérdezte paneltagjait online vásárlási szokásaikról,…
Tovább olvasom >Speciális élelmiszerek toplistája: 1. Diabetikus, 2. Szénhidrátcsökkentett, 3. Laktózmentes
Együnk-e tojást, vagy nem ajánlott? Igyunk-e állati eredetű tejet, vagy…
Tovább olvasom >