A szójafehérje csökkenti a szívbetegségek kockázatát
Egy új tanulmány megállapította, hogy a szójababban található fehérje képes csökkenteni az LDL-koleszterinszintet.
A tudósok régóta ismerik a szójabab koleszterinszint-csökkentő és lipidszint-szabályozó hatását. Egy új tanulmányban került publikálásra, hogy a szójababban lévő specifikus fehérjék képesek csökkenteni az LDL-koleszterinszintet, és csökkentik az olyan anyagcsere-betegségek kockázatát, mint az érelmeszesedés – ami szívbetegséghez vezet – és a zsírmáj kialakulása. Az új kutatás kiegészíti a szója előnyeivel kapcsolatos korábbi adatokat azáltal, hogy két specifikus szójafehérjét vizsgál, amelyekről úgy gondolják, hogy ezekért az eredményekért felelősek: a glicinin és a B-konglicinin. A kutatók az utóbbit különösen jelentősnek találták.//
A cikk a Trade magazin 2023.2-3. számában olvasható
Kapcsolódó cikkeink
Európában a határon átnyúló értékesítés 69%-a a piacterekről származik
A 2023/2024-es pénzügyi évben az határokon átnyúló online piac Európában…
Tovább olvasom >A fenntarthatóbb élelmiszerek és italok vásárlása negyedével csökkentheti az üvegházhatásúgáz-kibocsátást
A környezeti szempontból fenntarthatóbb élelmiszerek és italok vásárlása több mint…
Tovább olvasom >Évente 35 billió euróra kárt okoz az éghajlatváltozás
Az éghajlatváltozás hatásait kutató potsdami PIK Intézet (PIK) tanulmánya szerint…
Tovább olvasom >További cikkeink
Egyre korábban indul a karácsonyi szezon: az ár-érték arány a kulcs
Az idei évben a magyarok 40 százaléka hozta előre a…
Tovább olvasom >Digitális formában is elérhetővé válik a SZÉP-kártya 2025-től
2025. szeptember 1-jétől jelentős változás lép életbe a SZÉP-kártya felhasználásában:…
Tovább olvasom >Megnyílt a SHEIN első magyarországi üzlete
2024. december 10-én délben megnyílt a SHEIN első magyarországi üzlete…
Tovább olvasom >