A szicíliaiak nem kérnek a maffiózó pizzából

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 08. 15. 10:25

Felháborodást okozott Szicíliában egy koppenhágai pizzéria, ahol az ismert olasz ételt a Cosa Nostra bűnszervezetet idéző nevekre keresztelték.

Pizza mafioso, Pizza Al Capone – a koppenhágai Mamma Rosa pizzéria étlapja bekerült az olasz sajtóba is. Sőt a maffiáról elnevezett fogások már az olasz belügyminiszter asztalára is felkerültek – megoldásra váró diplomáciai ügyként.

Amit a messzi Dániában szellemesnek és egzotikusnak tűnik, az egy szicíliai számára sértő lehet – hangoztatta Fabrizio Ferrandelli olasz politikus a hírt közlő szicíliai portáloknak.

Ferrandelli, aki a szicíliai tartományi testület maffiaellenes bizottságának alelnöke, családjával tartózkodott Koppenhágában. Itt látta meg a Mamma Rosa szicíliaipizza-kínálatát. A “maffiafogások” Ferrandelli szerint újabb példái annak, hogyan ferdítik el Szicília jó hírét külföldön. A politikus hozzátette, nem csupán megbotránkozásról van szó: “Az ilyesfajta viccelődés a maffia ellen küzdő összes szicíliait sérti”.

Ferrandelli utalt a bécsi Don Panino étteremre, de a lengyelországi Gdanskban is létezik Al Capone Pizzéria.

Ferrandelli és a Mafia Contro szicíliai maffiaellenes mozgalom azonnali lépéseket vár Angelino Alfano olasz belügyminisztertől. (Sárközy Júlia, MTI)

Kapcsolódó cikkeink